Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro sparge pragul de 4,3 lei pentru a doua oara in 2010

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul euro-leu a spart pentru a doua oara in acest an pragul psihologic de 4,3. Cotatia oficiala anuntata de BNR este de 4,3184 lei pe euro, in crestere cu aproape 1,5 bani.

Anterior, cresterea cursului peste 4,3 lei pentru un euro a fost avut la baza decizia Curtii Constitutionale, cand a declarat ilegala reducerea pensiilor cu 25%, punand sub semnul intrebarii perspectivele consolidarii fiscale si implicit acordul cu FMI si Comisia Europeana.

“De aceasta data, perspectivele privind corectia fiscala sunt puse din nou sub semnul intrebarii deoarece increderea in executiv va fi testata in curand printr-o motiune de cenzura - aparent miercurea viitoare”, au precizat analistii ING Bank.

Acesta nu pare sa fie singurul motiv pentru depasirea pragului de 4,3, analistii ING spunand ca activele cu risc relativ ridicat s-au confruntat in general cu presiuni de vanzare in urma deciziei neasteptate a Chinei de a majora rata de dobanda de politica monetara.

Cotatiile interbancare se situau in jurul orei 13.30 in proximitatea valorii de 4,31 lei pentru un euro.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Leul dezechilibrat de climatul politic din SUA

Climatul politic negativ din SUA se resimte si la nivelul cursului de schimb euro-leu. Acesta a inregistrat o crestere de aproape 2 bani joi depasind nivelul de 4,57 lei pentru un euro joi. Vineri moneda europeana a revenit usor pe scadere, pana la un curs de 4,5616 lei. Citeste mai mult

Care sunt perspectivele cursului leu/euro?

Leul da din nou emotii celor cu rate la credite in valuta, intrand pe un trend de depreciere inca de saptamana trecuta. Moneda nationala a sarit pragul de 4,55 lei/euro si a continuat sa scada si luni, iar perspectivele pe termen mai indelungat arata o depreciere in raport cu moneda europeana. Citeste mai mult

Facebook