Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Euro sparge pragul de 4,3 lei pentru a doua oara in 2010

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Cursul euro-leu a spart pentru a doua oara in acest an pragul psihologic de 4,3. Cotatia oficiala anuntata de BNR este de 4,3184 lei pe euro, in crestere cu aproape 1,5 bani.

Anterior, cresterea cursului peste 4,3 lei pentru un euro a fost avut la baza decizia Curtii Constitutionale, cand a declarat ilegala reducerea pensiilor cu 25%, punand sub semnul intrebarii perspectivele consolidarii fiscale si implicit acordul cu FMI si Comisia Europeana.

“De aceasta data, perspectivele privind corectia fiscala sunt puse din nou sub semnul intrebarii deoarece increderea in executiv va fi testata in curand printr-o motiune de cenzura - aparent miercurea viitoare”, au precizat analistii ING Bank.

Acesta nu pare sa fie singurul motiv pentru depasirea pragului de 4,3, analistii ING spunand ca activele cu risc relativ ridicat s-au confruntat in general cu presiuni de vanzare in urma deciziei neasteptate a Chinei de a majora rata de dobanda de politica monetara.

Cotatiile interbancare se situau in jurul orei 13.30 in proximitatea valorii de 4,31 lei pentru un euro.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Previziuni pozitive pentru dolar in 2017

Rezerva Federala Americana (Fed) va continua sa intareasca politica monetara in cursul acestui an, fiind posibila accelerarea ritmului majorarii dobanzilor. In aceste conditii, economiile expuse la moneda americana vor avea de suferit. In Europa, economia va fi grevata de incertitudinile generate de alegeri. Citeste mai mult

Leul incepe noul an pe crestere

Leul incepe anul in revenire fata de principalele valute, dupa ce la finalul anului trecut a suferit scaderi semnificative, in special in raport cu dolarul american si cu euro. Fata de moneda americana, leul a inregistrat un record negativ dupa altul pe final de an, iar in raport cu euro minime ale ultimilor patru ani. Citeste mai mult

Facebook