Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

BCR: Cursul se va mentine la nivelul actual daca respectam acordul cu FMI

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Intervalul de variatie a cursului de 4,1 -4,3 lei pentru un euro se va mentine si in perioada urmatoare daca Romania reuseste sa respecte conditiile asumate prin acordul cu FMI.

Moneda nationala s-a dovedit a fi printre cele mai stabile valute din regiune in ultimul an, cursul mentinandu-se intr-un interval de variatie destul de strans, intre 4,1 si 4,3 lei pentru un euro.

Analistii BCR estimeaza ca aceasta tendinta se va pastra si in viitorul apropiat, in mare parte. Totusi, stabilitatea este conditionata de incadrarea Romaniei in conditiile impuse de catre Fondul Monetar International.

Mai mult, nivelul actual al cotatiilor euro-leu este considerat destul de bun si pentru sustinerea activitatii de export, considerata “motorul” redresarii economice a tarii.

"Vedem acest interval ca fiind suficient de stimulativ pentru exporturi. Nu se poate ca exporturile sa fie stimulate numai prin curs, este nevoie si de un anumit nivel de productivitate”, a precizat Lucian Anghel, economistul sef al BCR.

Alte articole din Valute

Valute

Previziuni pozitive pentru dolar in 2017

Rezerva Federala Americana (Fed) va continua sa intareasca politica monetara in cursul acestui an, fiind posibila accelerarea ritmului majorarii dobanzilor. In aceste conditii, economiile expuse la moneda americana vor avea de suferit. In Europa, economia va fi grevata de incertitudinile generate de alegeri. Citeste mai mult

Leul incepe noul an pe crestere

Leul incepe anul in revenire fata de principalele valute, dupa ce la finalul anului trecut a suferit scaderi semnificative, in special in raport cu dolarul american si cu euro. Fata de moneda americana, leul a inregistrat un record negativ dupa altul pe final de an, iar in raport cu euro minime ale ultimilor patru ani. Citeste mai mult

Facebook