Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

BCR: Cursul se va mentine la nivelul actual daca respectam acordul cu FMI

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Intervalul de variatie a cursului de 4,1 -4,3 lei pentru un euro se va mentine si in perioada urmatoare daca Romania reuseste sa respecte conditiile asumate prin acordul cu FMI.

Moneda nationala s-a dovedit a fi printre cele mai stabile valute din regiune in ultimul an, cursul mentinandu-se intr-un interval de variatie destul de strans, intre 4,1 si 4,3 lei pentru un euro.

Analistii BCR estimeaza ca aceasta tendinta se va pastra si in viitorul apropiat, in mare parte. Totusi, stabilitatea este conditionata de incadrarea Romaniei in conditiile impuse de catre Fondul Monetar International.

Mai mult, nivelul actual al cotatiilor euro-leu este considerat destul de bun si pentru sustinerea activitatii de export, considerata “motorul” redresarii economice a tarii.

"Vedem acest interval ca fiind suficient de stimulativ pentru exporturi. Nu se poate ca exporturile sa fie stimulate numai prin curs, este nevoie si de un anumit nivel de productivitate”, a precizat Lucian Anghel, economistul sef al BCR.

Alte articole din Valute

Valute

Robor tine deocamdata ratele la credite neschimbate

Indicele Robor la 3 luni nu a inregistrat fluctuatii semnificative pe parcursul celui de al doilea trimestru fata de primul trimestru al anului. Valorile publicate de BNR la finele celor 2 trimestre sunt neschimbate. Citeste mai mult

Criza politica duce cursul BNR spre 4,6 lei pe euro

Cursul BNR se apropie de pragul de 4,6 lei pe euro, cel mai mare nivel inregistrat in ultimii 5 ani. Cresterea este cauzata de criza de pe scena politica, care nu da semne de un sfarsit previzibil. Citeste mai mult

Facebook