Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

BCR: Cursul se va mentine la nivelul actual daca respectam acordul cu FMI

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Intervalul de variatie a cursului de 4,1 -4,3 lei pentru un euro se va mentine si in perioada urmatoare daca Romania reuseste sa respecte conditiile asumate prin acordul cu FMI.

Moneda nationala s-a dovedit a fi printre cele mai stabile valute din regiune in ultimul an, cursul mentinandu-se intr-un interval de variatie destul de strans, intre 4,1 si 4,3 lei pentru un euro.

Analistii BCR estimeaza ca aceasta tendinta se va pastra si in viitorul apropiat, in mare parte. Totusi, stabilitatea este conditionata de incadrarea Romaniei in conditiile impuse de catre Fondul Monetar International.

Mai mult, nivelul actual al cotatiilor euro-leu este considerat destul de bun si pentru sustinerea activitatii de export, considerata “motorul” redresarii economice a tarii.

"Vedem acest interval ca fiind suficient de stimulativ pentru exporturi. Nu se poate ca exporturile sa fie stimulate numai prin curs, este nevoie si de un anumit nivel de productivitate”, a precizat Lucian Anghel, economistul sef al BCR.

Alte articole din Valute

Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat. Citeste mai mult

Facebook