Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

BCR: Cursul se va mentine la nivelul actual daca respectam acordul cu FMI

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Intervalul de variatie a cursului de 4,1 -4,3 lei pentru un euro se va mentine si in perioada urmatoare daca Romania reuseste sa respecte conditiile asumate prin acordul cu FMI.

Moneda nationala s-a dovedit a fi printre cele mai stabile valute din regiune in ultimul an, cursul mentinandu-se intr-un interval de variatie destul de strans, intre 4,1 si 4,3 lei pentru un euro.

Analistii BCR estimeaza ca aceasta tendinta se va pastra si in viitorul apropiat, in mare parte. Totusi, stabilitatea este conditionata de incadrarea Romaniei in conditiile impuse de catre Fondul Monetar International.

Mai mult, nivelul actual al cotatiilor euro-leu este considerat destul de bun si pentru sustinerea activitatii de export, considerata “motorul” redresarii economice a tarii.

"Vedem acest interval ca fiind suficient de stimulativ pentru exporturi. Nu se poate ca exporturile sa fie stimulate numai prin curs, este nevoie si de un anumit nivel de productivitate”, a precizat Lucian Anghel, economistul sef al BCR.

Alte articole din Valute

Valute

Leul, din nou la minim in fata euro

Moneda nationala traverseaza o perioada dificila in fata euro, pe fondul tensiunilor din zona politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, luni, un curs de 4,6656 lei/euro, in crestere cu 0,09% fata de sedinta precedenta. Citeste mai mult

Leul se depreciaza accelerat pe fondul noii crize politice

Demisia premierului Mihai Tudose se resimte si in pietele financiare. Leul s-a depreciat in fata monedei unice europene, dupa o perioada de acalmie si a sarit, din nou, de 4,66 de lei pentru un euro pe piata interbancara. Initial, si indicii bursieri au deschis in scadere insa, pe parcursul sedintei, pierderile s-au mai estompat. Citeste mai mult

Facebook