Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cursul a coborat sub 4,24 lei/euro la BNR

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Leul a marcat o apreciere ceva mai puternica in fata euro in sedinta de marti. Cursul oficial afisat de BNR in sedinta de marti a coborat cu 0,92 bani pana la 4,2371 lei pentru un euro.

O apreciere a monedei nationale mai importanta decat in celelalte sedinte s-a vazut si pe piata interbancara. Un euro era cotat la valori cuprinse intre 4,2326 lei si 4,2417 lei, in jurul orei 13:15. Analistii considera ca leul ar putea inregistra unele corectii totusi.

“Avand in vedere ca bursele din Europa au deschis in scadere in aceasta dimineata este posibil ca leul sa corecteze o parte din aprecierile recente insa aceasta corectie va fi probabil una limitata”, explica analistii ING Bank.

Aprecierea leului nu este in acord cu tendinta regionala. Toate celelalte monede din regiune au inregistrat deprecieri de pana la 0,36%. Zlotul polonez a pierdut cel mai mult teren.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Previziuni pozitive pentru dolar in 2017

Rezerva Federala Americana (Fed) va continua sa intareasca politica monetara in cursul acestui an, fiind posibila accelerarea ritmului majorarii dobanzilor. In aceste conditii, economiile expuse la moneda americana vor avea de suferit. In Europa, economia va fi grevata de incertitudinile generate de alegeri. Citeste mai mult

Leul incepe noul an pe crestere

Leul incepe anul in revenire fata de principalele valute, dupa ce la finalul anului trecut a suferit scaderi semnificative, in special in raport cu dolarul american si cu euro. Fata de moneda americana, leul a inregistrat un record negativ dupa altul pe final de an, iar in raport cu euro minime ale ultimilor patru ani. Citeste mai mult

Facebook