Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cursul a coborat sub 4,24 lei/euro la BNR

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Leul a marcat o apreciere ceva mai puternica in fata euro in sedinta de marti. Cursul oficial afisat de BNR in sedinta de marti a coborat cu 0,92 bani pana la 4,2371 lei pentru un euro.

O apreciere a monedei nationale mai importanta decat in celelalte sedinte s-a vazut si pe piata interbancara. Un euro era cotat la valori cuprinse intre 4,2326 lei si 4,2417 lei, in jurul orei 13:15. Analistii considera ca leul ar putea inregistra unele corectii totusi.

“Avand in vedere ca bursele din Europa au deschis in scadere in aceasta dimineata este posibil ca leul sa corecteze o parte din aprecierile recente insa aceasta corectie va fi probabil una limitata”, explica analistii ING Bank.

Aprecierea leului nu este in acord cu tendinta regionala. Toate celelalte monede din regiune au inregistrat deprecieri de pana la 0,36%. Zlotul polonez a pierdut cel mai mult teren.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului. Citeste mai mult

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat. Citeste mai mult

Facebook