Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cursul a coborat sub 4,24 lei/euro la BNR

Autor: Conso |

Publicat in: Valute

 

Leul a marcat o apreciere ceva mai puternica in fata euro in sedinta de marti. Cursul oficial afisat de BNR in sedinta de marti a coborat cu 0,92 bani pana la 4,2371 lei pentru un euro.

O apreciere a monedei nationale mai importanta decat in celelalte sedinte s-a vazut si pe piata interbancara. Un euro era cotat la valori cuprinse intre 4,2326 lei si 4,2417 lei, in jurul orei 13:15. Analistii considera ca leul ar putea inregistra unele corectii totusi.

“Avand in vedere ca bursele din Europa au deschis in scadere in aceasta dimineata este posibil ca leul sa corecteze o parte din aprecierile recente insa aceasta corectie va fi probabil una limitata”, explica analistii ING Bank.

Aprecierea leului nu este in acord cu tendinta regionala. Toate celelalte monede din regiune au inregistrat deprecieri de pana la 0,36%. Zlotul polonez a pierdut cel mai mult teren.

Cotatiile valutare pot fi urmarite in timp real pe Conso in sectiunea de Curs valutar.

Alte articole din Valute

Valute

Leul dezechilibrat de climatul politic din SUA

Climatul politic negativ din SUA se resimte si la nivelul cursului de schimb euro-leu. Acesta a inregistrat o crestere de aproape 2 bani joi depasind nivelul de 4,57 lei pentru un euro joi. Vineri moneda europeana a revenit usor pe scadere, pana la un curs de 4,5616 lei. Citeste mai mult

Care sunt perspectivele cursului leu/euro?

Leul da din nou emotii celor cu rate la credite in valuta, intrand pe un trend de depreciere inca de saptamana trecuta. Moneda nationala a sarit pragul de 4,55 lei/euro si a continuat sa scada si luni, iar perspectivele pe termen mai indelungat arata o depreciere in raport cu moneda europeana. Citeste mai mult

Facebook