Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Care sunt avantajele creditelor de economisire-creditare?

Ana Costea, credit manager la Raiffeisen Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Ana Costea, credit manager la Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Care sunt avantajele/dezavantajele unui credit de economisire-creditare de la Raiffeisen-Banca pentru Locuinte fata de creditele imobiliare acordate de bancile comerciale? Cristea Dana, Cluj-Napoca

Raspuns:

Produsul de economisire-creditare are cateva avantaje in plus fata de creditele ipotecare/imobiliare oferite de bancile comerciale.

Privit per ansamblu, cateva avantaje ar fi:
- evitarea riscului valutar, deoarece produsul este oferit doar in le;
- accesul tuturor persoanelor la finantarile pentru domeniul locativ (produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se adreseaza in special celor cu venituri mici si medii, care nu au fost in atentia altor banci; in prezent peste 80% dintre clientii RBL au venituri mici sau medii).
-  flexibiliate, in functie de posibilitatile financiare ale clientului - pe parcursul perioadei de economisire clientul poate sa oscileze intre variantele de tarif RBL, in sensul ca, daca la incheierea contractului, un client alege varianta tarifara Standard, el are posibilitatea ca pe parcursul perioadei de economisire sa-si schimbe  optiunea, alegand ulterior o alta varianta de tarif.
- clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte pot beneficia de deductibilitati fiscale in limata a 300 lei pe an

Pe partea de economisire un avantaj ar fi atat prima oferita de stat, care in momentul de fata este de 15% din soldul economisit, dar nu mai mult de 150 euro pe an, cat si dobanda de 3%  oferita de banca.

In ceea ce priveste creditarea, produsul de economisire-creditare este extrem de avantajos.
- RBL ofera clientilor sai cea mai mica dobanda de pe piata la creditul in Lei, de 6% pe an, fixa pe toata perioada creditului.
- conditiie de acordare a creditelor sunt mai relaxate, in sensul ca la calcularea bonitatii clientului RBL accepta: veniturile obtinute in strainatate, sau din activitati independente (taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate), veniturile din chirii, sau drepturi de proprietate, sau cele din dividende.
- RBL accepta si pana la 3 codebitori, aceestia putand fi rude pana la gradul 4.

Finantarile RBL pot fi folosite atat pentru imbunatatirea situatiei locative cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, de la alte banci.

Un alt avantaj ar fi si faptul ca nu se percep comisioane in cazul rambursarii anticipate, sau ca rata de economisire este egala cu rata de rambursare a creditului.

Opinii recente

de Cristescu Daniela

"Am contractat in anul 2014 un contract de economisire creditare de la inceput mi s-a retinut procentul de 1% din suma creditata. . . nu am ..."

Facebook