Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum se poate lua un credit imobiliar fara avans pe firma?

Tiberiu Moisa, Director Clienti Corporativi si IMM la Banca Transilvania.

AUTOR:

Tiberiu Moisa, Director Clienti Corporativi si IMM la Banca Transilvania.

Data publicarii:

Intrebare: Exista credite pentru investitii imobiliare adresate persoanelor juridice care sa nu necesite avans ci numai garantii?
Daca nu, exista alte institutii, altele decat bancile, care pot acorda astfel de credite/finantari, chiar si prin asociere? Radoi Ciprian, Bucuresti

Raspuns:

Credite pentru investitii imobiliare orientate catre companii exista. Accesul la acest tip de finantare este insa limitat de modurile diferite in care bancile se uita la astfel de proiecte. Incercand sa privim lucrurile prin prisma companiilor vedem ca succesul unui astfel de demers depinde de banca cu pricina, de conditiile de selectie (existenta avansului, marimea proiectului, experienta clientului, etc, etc). Pe scurt, vedem o abordare de la caz la caz.

Pana la urma piata imobiliara traieste vremuri foarte profitabile si un segment intreg de firme vrea sa ia parte la aceasta crestere. Incercand sa fie un partener activ al clientilor, Banca Transilvania a lansat deja primul produs din piata dedicat investitiilor imobiliare pentru companii, acordat fara avans, pentru 15 ani si in baza unei proceduri simplificate. Suma maxima acordata de Banca Transilvania pentru contractarea acestui produs este de 200.000 EUR (sau echivalent RON ).

Produsul este dedicat intreprinzatorilor romani, atat societatilor comerciale, cat si persoanelor fizice autorizate. Pentru a avea acces la finantare, solicitantii trebuie sa indeplineasca cateva conditii minime de eligibilitate:

  • evolutia cifrei de afaceri a firmei este pozitiva, conform ultimului bilant contabil;
  • compania inregistreaza profit din exploatare, conform ultimului bilant contabil;
  • imprumutatul nu a fost inregistrat in Centrala Incidentelor de Plati cu mai mult de 3 incidente majore in ultimele 6 luni si nu este in interdictie de a emite cecuri bancare;
  • la creditele contractate in ultimele 12 luni, figureaza in Centrala Riscurilor Bancare cu serviciul datoriei A;
  • compania este stabila financiar.

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook