Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum aleg cel mai avantajos card de debit?

Oana Cosescu, editor Conso

AUTOR:

Oana Cosescu, editor Conso

Data publicarii:

Intrebare: Sunt angajata unei societati comerciale si conducerea firmei doreste sa plateasca salariile angajatilor pe carduri. Cum pot sa aflu care este cea mai buna varianta, atat pentru societate cat si pentru angajati? Laura Ionescu, Bucuresti

Raspuns:

Alegerea bancii emitente a cardurilor de debit pe care sa se vireze salariile trebuie sa tina cont de interesele angajatilor. Desi, evident, pentru angajator este mai simplu si mai putin costisitor sa lucreze cu o singura banca pentru plata salariilor, el nu ar trebui sa refuze dreptul angajatilor de a avea un card de debit al unei banci anume, pe care ei si-o doresc dintr-un motiv sau altul.

In cazul in care angajatorul este cel care decide banca care va emite cardul de debit pentru virarea salariilor, salariatii vor avea insa un avantaj, in masura in care angajatorul este de acord sa semneze cu banca un contract prin care angajatii sa beneficieze de un descoperit de cont, cuprins in general intre 1 si 6 salarii nete lunare.

La alegerea cardului de debit, trebuie sa se tina cont, pe langa conditiile si costurile de acordare a descoperitului de cont amintit, si de comisioanele de emitere si de administrare lunare/anuale. De asemenea, avand in vedere ca este vorba de un card de salarii, probabilitatea efectuarii de retrageri de numerar de la bancomat este mult mai mare decat in cazul cardurilor de credit. Si atunci un criteriu important de alegere ar trebui sa fie si nivelul comisioanelor percepute de banca la retragerea de numerar.

In plus, din acelasi motiv, este bine ca reteaua de bancomate ale bancii emitente a cardului sa fie cat mai extinsa, pentru a reduce costurile de retragere a numerarului. Asta deoarece comisionul de retragere de la ATM-urile ce nu apartin bancii emitente este, de regula, mult mai mare in comparatie cu cel practicat in reteaua proprie de bancomate.

Pentru amanunte si lamuriri suplimentare, ar fi bine sa consultati si Ghidul pentru carduri de debit existent pe site-ul nostru la adresa http://www.conso.ro/ghiduri/4/6/Ghid-carduri-de-debit.html

Opinii recente

de marcel nicolae aga

"Detin la dansii un cont de firma, am fost in sediu sa iau un credit de nevoi personale, si doamna din sediul din ..."

Facebook