Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ce credit pot lua pentru a-mi achita constructia unei case?

Monica Pricop, Mortgage Center Specialist la Raiffeisen Bank, Mortgage Center

AUTOR:

Monica Pricop, Mortgage Center Specialist la Raiffeisen Bank, Mortgage Center

Data publicarii:

Intrebare: Buna ziua,
Sunt intr-o mare dilema, nu stiu cum sa fac! Vin la dvs. cu rugamintea sa ma sfatuiti cum este mai bine sa procedez! In primul rand doresc sa imi construiesc o casa cu o firma specializata care se ocupa de constructii de case. Aceasta firma mi-a calculat costul pentru o casa (la care am convenit) la un pret final de 70000 Euro. Daca inchei contractul cu aceasta firma casa va fi gata in anul 2008 in luna aprilie, cand trebuie sa si achit suma respectiva! Eu am un apartament de 4 camere, (unde si locuiesc momentan impreuna cu sotia si cu trei copii) care pot sa il vand la un pret de aprox. 45000 Euro. Apartamentul este in Medias jud.Sibiu. Ca sa incep aceasta constructie am nevoie de un capital. Nu stiu cu ce suma sa ma imprumut de la banca, daca impreuna cu sotia avem un venit de 3200 RON / luna. Va multumesc Nemes Stefan, Medias

Raspuns:

La un venit net de 3.200 RON/luna, cu conditia sa indepliniti si celelalte criterii de eligibilitate cerute de catre Banca, in conditiile de creditare actuale, ati putea obtine un credit ipotecar in jurul echivalentului a 45.000 EUR.

Acesta este un calcul orientativ insa. Nu putem stii exact care vor fi conditiile de creditare in anul 2008, la momentul la care veti finaliza tranzactia (creditul ar urma sa vi se acorde la semnarea vanzarii-cumpararii, cand imobilul va fi finalizat).

Acum, exista 2 situatii:
1) constructorul va solicita anul acesta un avans: caz in care ati putea contracta la momentul actual un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca pe actualul apartament proprietate personala, urmand ca in 2008 cand se finalizeaza noul imobil sa-l vindeti pe cel vechi, sa achitati creditul de nevoi personale si sa contractati pentru diferenta de bani necesara un credit de achizitie imobil;

2) constructorul nu va solicita nici un avans anul acesta: caz in care in 2008, cand se finalizeaza constructia noului imobil, il vindeti pe cel vechi si pentru diferenta de suma necesara contractati un credit de achizitie imobil (garantand cu imobilul nou).

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook