Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Pot circula in afara tarii daca nu am RCA incheiat in Romania?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Andi Iordache, inspector asigurari la Pintilie Broker de Asigurare

AUTOR:

Andi Iordache, inspector asigurari la Pintilie Broker de Asigurare

Data publicarii:

Intrebare: Daca plec cu masina in Germania pentru doua luni si RCA-ul imi expira peste o luna trebuie sa prelungesc acum sau pot sa folosesc masina si fara RCA romanesc in Germania? Balazs Attila, Miercurea Ciuc

Raspuns: RCA-ul din Romania include si carte verde pentru toata Uniunea Europeana ( in mod obligatoriu ). Daca expira RCA-ul, expira si cartea verde. Practic cartea verde reprezinta asigurarea dvs obligatorie in afara tarii. Daca expira inseamna ca veti circula ilegal si consecintele unui eventual accident vor fi suportate in totalitate de dvs.( avarii produse, amenda de la politie ).

Este obligatoriu sa incheiati polita rca in tara – cu valabilitate min de 6 luni. Astfel veti fi acoperit pe toata perioada sederii in Germania cat si pe restul perioadei asigurate, in Romania.. RCA-ul il puteti incheia in continuarea celui actual.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Bank Prima casa

"In 2014, Februarie, am decis, impreuna cu sotia, sa ne luam locuinta noastra. Am mers la 3 banci ( Bcr, Cec, Raiffeisen) . ..."

Radu Balas (Victoria)