Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: Pot economisi prin depuneri anuale?

Oana Folcic, ofiter bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte.

AUTOR:

Oana Folcic, ofiter bancar, Directia Clienti, BCR Banca pentru Locuinte.

Data publicarii:

Intrebare: As dori sa stiu daca la BCR BPL pot depune o singura data pe an. Olteanu Dorin, Tg. Mures

Raspuns:

Achitarea de rate lunare regulate este recomandata de BCR BpL numai atunci cand exista interesul evident al clientului pentru obtinerea creditului pentru domeniul locativ, deoarece numai printr-un comportament de economisire regulat clientul poate atinge conditiile de repartizare in termenul convenit prin contract si poate intra mai repede in faza de creditare.
 
Pentru clientii interesati doar de partea de economisire, nu are relevanta respectarea valorii ratei sau regularitatea achitarii acesteia. Conform legii vor fi eligibili pentru prima de stat, deoarece ea se acorda in functie de depunerile efective intr-un an calendaristic si nu de ritmicitatea efectuarii lor.  Contractele de economisire-creditare permit obtinerea  unui randament foarte bun datorita primei de stat.
 
Mai mult decat atat, flexibilitatea produsului BCR BpL din punct de vedere al disponibilitatii financiare a clientului este prevazuta si in Conditiile Generale ale Contractelor, clientii avand posibilitatea de a intrerupe achitarea ratelor pe o perioada de 6 luni si de a relua ulterior achitarea acestora, precum si posibilitatea efectuarii de depuneri suplimentare.

Opinii recente

de Ioan Nemes

"Sunt Ionuc din 2013-2017(inclusiv) am pus cate 4500 lei in fiecare an la bcr(banca pt locuinte) ca sa constat acuma in 21 mai ..."

Facebook