Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Pot lua credit Prima Casa si credit bauspar cu aceeasi garantie ipotecara?

Adrian Bradea, Director Distributie la Raiffeisen Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Adrian Bradea, Director Distributie la Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: La sfarsitul lunii mai pot beneficia de un credit de la RBL. Valoarea sumei contractate nu e suficienta pentru achizitia unui apartament. Cum pot beneficia de un credit prin programul "Prima Casa" in conditiile in care RBL cere ipoteca de rangul 1? Se poate finanta apartamentul prin cele doua programe? Plamadila Iani, Bucuresti

Raspuns: Imobilul poate fi finantat  prin proiectul Prima Casa si prin creditul oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL).

Exista varianta de a aduce in garantie un alt imobil decat cel achizitionat pentru creditul bauspar. De asemenea, in functie de valoarea creditului, clientul poate solicita un credit fara ipoteca. Trebuie avut insa in vedere ca acesta va avea o dobanda usor mai mare decat cel garantat cu ipoteca.
 
Alegand una dintre aceste solutii, clientul poate beneficia de avantajele ambelor programe.
 
Astfel, prin produsul de economisire-creditare clientul poate beneficia atat de prima de stat de 25%, in limita a 250 de euro, dar si de un credit locativ in cu dabanda fixa, incepand de la 6 % la lei.

In plus, clientul poate folosi banii economisiti, primele de stat, dobanzile aferente si creditele oferite de banca pentru locuinte pentru modernizarea sau renovarea ulterioara a locuintei.

Daca imobilul se finanteaza prin cele doua programe se va  lua in calculul bonitatii clientului si rata aferenta creditului luat prin Prima Casa.

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook