Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: de cate ori pe an primesc un extras de cont?

Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Cora Dolinski -Director Juridic, Conformitate si PR la BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: De ce nu pot avea acces la contul meu de aconomisire creditare? De ce banca nu transmite un extras lunar cu situatia acestui cont? Cand e obligata banca sa vireze dobanda datorata de BCR in contul de economisire? Nedelcu Tatiana, Brasov

Raspuns: Avand in vedere specificul produsului de economisire-creditare (acceptarea de depozite de la clienti si acordarea ulterioara de credite pentru domeniul locativ) si a contului de economii deschis la banca pentru locuinte, care este asimilat unui cont de depozit, blocat pe o perioada de minim 5 ani (pentru a beneficia constant de prima de la stat), in care clientii depun ratele de economisire, fara a putea ordona efectuarea de plati curente, se considera ca nu este necesara urmarirea miscarilor pe cont sau a situatiei soldului, la fel ca in cazul conturilor curente.

Mai mult decat atat, generarea lunara de extrase de cont ar presupune costuri ridicate pentru client, care nu se justifica in cazul acestui tip de cont de economii. Uzanta se practica la nivel international de catre toate bancile pentru locuinte.

BCR BpL se obliga prin contract sa puna la dispozitia clientilor, in mod gratuit, un extras de cont anual. Acesta se transmite clientilor in primele 2 luni ale anului, dupa ce se stabileste situatia contului la sfarsitul anului precedent (31 decembrie), situatie in baza careia BCR BpL calculeaza si solicita prima de la stat.

Astfel, se comunica clientilor prin extrasul de cont anual atat informatii referitoare la baza de calcul pentru prima de stat cat si valoarea primei de solicitate efectiv.

Clientii vor putea dispune oricand, contra cost (5 lei), de extrase de cont suplimentare, ce se elibereaza la cerere. Acest serviciu suplimentar este in curs de implementare.

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook