Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Ce consecinte are pentru asociati neplata unui credit pe firma?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

AUTOR:

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Sunt asociat cu fosta sotie intr un SRL. Noi am divortat, ea se ocupa acum de firma, eu nu mai am nici o contributie.  Cum poate face un credit fara mine. Poate face? Daca nu plateste creditul suport si eu consecintele? Va rog sa-mi raspunde ti cat se poate de repede. Toth Stefan, Arad

Raspuns: Daca in continuare sunteti asociat la aceasta societate, orice solicitare de credit trebuie ratificata printr-o hotarare generala a asociatilor. Daca acest credit devine neperformant atunci se vor executa garantiile aduse (daca este cazul), apoi se vor executa garantii fidejusori (daca creditul este negarantat sau garantiile nu acopera soldul creditului) .

Garantul fidejusor este persoana care, printr-un contract de fidejusiune incheiat cu un creditor, se obliga sa garanteze acestuia o anumita creanta/datorie, executand el datoria atunci cand debitorul principal nu o executa el insusi.

In concluzie trebuie verificat contractul de credit si  hotararea AGA referitor la contractarea creditului/creditelor in discutie si eventual daca este cazul ce este specificat in statutul societatii.Functie de aceste elemente suportati sau nu consecinte.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Bank Prima casa

"In 2014, Februarie, am decis, impreuna cu sotia, sa ne luam locuinta noastra. Am mers la 3 banci ( Bcr, Cec, Raiffeisen) . ..."

Radu Balas (Victoria)