Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ce consecinte are pentru asociati neplata unui credit pe firma?

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

AUTOR:

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Sunt asociat cu fosta sotie intr un SRL. Noi am divortat, ea se ocupa acum de firma, eu nu mai am nici o contributie.  Cum poate face un credit fara mine. Poate face? Daca nu plateste creditul suport si eu consecintele? Va rog sa-mi raspunde ti cat se poate de repede. Toth Stefan, Arad

Raspuns: Daca in continuare sunteti asociat la aceasta societate, orice solicitare de credit trebuie ratificata printr-o hotarare generala a asociatilor. Daca acest credit devine neperformant atunci se vor executa garantiile aduse (daca este cazul), apoi se vor executa garantii fidejusori (daca creditul este negarantat sau garantiile nu acopera soldul creditului) .

Garantul fidejusor este persoana care, printr-un contract de fidejusiune incheiat cu un creditor, se obliga sa garanteze acestuia o anumita creanta/datorie, executand el datoria atunci cand debitorul principal nu o executa el insusi.

In concluzie trebuie verificat contractul de credit si  hotararea AGA referitor la contractarea creditului/creditelor in discutie si eventual daca este cazul ce este specificat in statutul societatii.Functie de aceste elemente suportati sau nu consecinte.

Opinii recente

de Naziru Florentina Alina

"Am fost sa platesc o factura . Mentionez ca a fost prima data dupa mult timp cand intru intr-o banca din Romania. Am ..."

Facebook