Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum justific destinatia locativa la contractele de economisire-creditare?

Mihaela Paraluta, director departament credite la BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Mihaela Paraluta, director departament credite la BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Cum trebuie sa justificam suma economisita/creditata ca o vom folosi in scopul renovarii/achizitionarii unei locuinte? Un dosar cu facturi si chitante sunt suficiente pentru a justifica renovarea unei locuinte? In cat timp se prezinta dosarul de la intrarea in posesia banillor? Vlad Simona, Bucuresti

Raspuns: Documentele necesare pentru certificarea utilizarii sumei contractate, respectiv atat a sumei  economisite cat si a creditului pentru domeniul locativ acordat, numai pentru activitati din domeniul locativ, conform Normei metodologice 10/07/2009 emisa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, pot fi:

-          facturi si/ sau bonuri fiscale,

-          antecontract de vanzare-cumparare, contract de vanzare-cumparare,

-          si/ sau alte documente prin care se face dovada procurarii legale a materialelor si/sau efectuarii lucrarilor in domeniul locativ.

Documentele justificative trebuie sa fie emise pe numele debitorului/clientului.

Documentele justificative trebuie sa fie depuse de client la unitatea BCR care a intermediat acordarea creditului in termen de maxim 6 luni de la data tragerii creditului (de la data intrarii in posesie a banilor), insotite de o adresa completata si semnata de client care sa cuprinda urmatoarele informatii necesare identificarii dosarului de credit:

  • numele, prenumele
  • CNP solicitant credit
  • valoarea creditului
  • numarul contului de credit.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook