Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Casco: Mai platesc fransiza daca accidentul nu a fost produs din vina mea?

Adriana Ghena, inspector asigurari Pintilie Broker de Asigurare

AUTOR:

Adriana Ghena, inspector asigurari Pintilie Broker de Asigurare

Data publicarii:

Intrebare: Daca am avut o dauna, dar nu din vina mea, si imi repar masina pe Casco, mai trebuie sa mai platesc fransiza? Marcu Valentina, Brasov

Raspuns:

In primul rand, este foarte important sa se clarifice care dintre conducatorii auto este vinovat si sa primiti o copie dupa asigurarea RCA a vinovatului, astfel incat societatea de asigurare la care aveti incheiata polita casco sa isi recupereze contravaloarea reparatiei de la societatea de asigurare la care este incheiat RCA-ul respectiv.

Daca aceste conditii sunt indeplinite si optati pentru deschiderea dosarului de dauna pe polita casco si nu pe polita RCA a vinovatului, fransiza pe eveniment la daune partiale aferenta politei casco nu se mai achita.

Opinii recente

de Ioan Nemes

"Sunt Ionuc din 2013-2017(inclusiv) am pus cate 4500 lei in fiecare an la bcr(banca pt locuinte) ca sa constat acuma in 21 mai ..."

Facebook