Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

BCR Locuinte: In ce conditii se poate obtine imprumutul in scop locativ?

Mihaela Paraluta, director departament credite la BCR Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Mihaela Paraluta, director departament credite la BCR Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Am un contract de economisire-creditare incheiat in data de 14.05.2009 (BCR banca pentru locuinte). As dori un imprumut pentru modernizarea locuintei.Stiu ca dobanda este de 5-6 % pe an pe toata perioada creditului. Intrebarea mea este cand si in ce conditii pot obtine imprumutul, perioada de rambursare, de ce suma pot sa beneficia? Tamas Maria, Ploiasti

Raspuns: Creditul pentru nevoi locative (bauspar) se poate solicita dupa indeplinirea conditiilor de repartizare, conform Conditiilor Generale ale Contractelor de economisire-creditare ale BCR Banca pentru Locuinte S.A. (CGC), Cap. 4, respectiv:

o    minim 18 luni de la data incheierii contractului de economisire-creditare,

o    sold minim economisit, conform tipului de contract de economisire-creditare incheiat (50% pentru Economii Plus, 55% pentru Locuinta imediat, 60% pentru Locuinta Plus – din valoarea sumei contractate)

o    cifra minima de evaluare.

La momentul corespunzator, BCR Banca pentru Locuinte informeaza in scris clientii privind indeplinirea conditiilor de repartizare si posibilitatea solicitarii creditului.

Perioada de rambursare depinde de tipul de contract de economisire-creditare incheiat: 60 de luni pt Locuinta Imediat si Locuinta Plus si 88 luni pt Economii Plus (conform Anexei la CGC)

Pentru creditul bauspar, valoarea maxima a creditului ce poate fi solicitat la data de repartizare (in urma analizei dosarului de credit) reprezinta diferenta dintre suma contractata si suma efectiv economisita la data de repartizare.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook