Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

EximBank: Cum obtin subventia de dobanda prin schema de ajutor de minimis?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Alexandra Popa, analist financiar www.conso.ro

AUTOR:

Alexandra Popa, analist financiar www.conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: Cum pot beneficia de ajutor de minimis prin EximBank? Am inteles ca exista o schema speciala. Campian Corina, Constanta

Raspuns: EximBank poate compensa pana la 50% dobanda platita de IMM la creditele în lei contractate de la bancile comerciale dupa data de 1 ianuarie 2006, in cadrul schemei de ajutor de minimis aprobata de Comisia Europeana.

Compensatia de dobanda pentru IMM-uri se solicita pentru dobanzi platite in trimestrul calendaristic anterior depunerii cererii. Astfel, cererile si documentele justificative pot fi depuse in termen de 5 zile lucratoare de la data de 15 a primei luni dupa încheierea trimestrului in care s-au platit dobanzile la credit.

Pentru a fi eligibila in cadrul acestei scheme de ajutor de stat, o companie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

-       nu se afla in litigiu in calitate de parat cu Ministerul Finantelor, ANAF, AVAS si EximBank;

-       suma ajutoarelor de minimis de care a beneficiat intr-o perioada de 3 ani fiscali (doi anteriori ºi cel curent) inclusiv ajutoarele de minimis acordate de EximBank nu depaseste echivalentul a 200.000 de euro;

-       nu înregistreaza datorii restante catre bugetul statului;

-       nu figureaza cu credite restante in baza de date a Centralei Riscurilor Bancare si a Centralei Incidentelor de Plati;

-       nu s-a instituit procedura judiciarã de insolventa.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
BCR Economisire-Creditare

"Asemenea altor persoane am incheiat atat eu cat si sotul meu un contract cu BCR BPL de economisire-creditare . (cel cu prima ..."

georgiana tana (Brasov)