Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Economisire-creditare: Dupa cati ani pot retrage banii fara penalizari?

Cezar Petre, sef Directie Economisire la Raiffeisen Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Cezar Petre, sef Directie Economisire la Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Dupa cati ani pot retrage banii de la banca (Raiffeisen Banca pentru Locuinte) impreuna cu prima de la stat, fara sa aduc vreo justificare? Avrigeanu Sorin, Braila

Raspuns: Bancile pentru locuinte ofera produse de economisire-creditare destinate imbunatatirii sistemului locativ. Produsele au la baza o prima faza de economisire urmata de una de creditare. In perioada de economisire clientii beneficiazã  de o primã de la stat de 25 % din sumele economisite intr-un an calendaristic, dar nu mai mult de 250 euro pe an.
 
Pe langa aceasta prima de stat, bancile pentru locuinte ofera o dobanda pentru sumele depuse in cont.
 
Conform legii, pentru a primi prima de stat, fara a justifica scopul locativ in care vor fi  utilizate sumele economisite, trebuie sa asteptati 5 ani de la incheierea contractului de economisire -creditare.
 
Daca economiile sunt retrase in primii 5 ani de la semnarea contractului pentru a fi utilizate in alt scop decat cel locativ ( achizitie, constructie sau modernizare/renovare locuinta), nu veti putea intra si in posesia primelor de stat calculate pana la momentul respectiv.

Prima de stat se acorda  numai persoanelor fizice romane cu domiciliul stabil in Romania care au incheiat un contract de economisire-creditare. Foarte important este faptul ca fiecare membru al unei familii poate incheia un astfel de contract (chiar si persoanele minore), astfel incat, pentru fiecare cont deschis se primeste prima din partea statului.

Opinii recente

de marcel nicolae aga

"Detin la dansii un cont de firma, am fost in sediu sa iau un credit de nevoi personale, si doamna din sediul din ..."

Facebook