Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Economisire-creditare: Dupa cati ani pot retrage banii fara penalizari?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Cezar Petre, sef Directie Economisire la Raiffeisen Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Cezar Petre, sef Directie Economisire la Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Dupa cati ani pot retrage banii de la banca (Raiffeisen Banca pentru Locuinte) impreuna cu prima de la stat, fara sa aduc vreo justificare? Avrigeanu Sorin, Braila

Raspuns: Bancile pentru locuinte ofera produse de economisire-creditare destinate imbunatatirii sistemului locativ. Produsele au la baza o prima faza de economisire urmata de una de creditare. In perioada de economisire clientii beneficiazã  de o primã de la stat de 25 % din sumele economisite intr-un an calendaristic, dar nu mai mult de 250 euro pe an.
 
Pe langa aceasta prima de stat, bancile pentru locuinte ofera o dobanda pentru sumele depuse in cont.
 
Conform legii, pentru a primi prima de stat, fara a justifica scopul locativ in care vor fi  utilizate sumele economisite, trebuie sa asteptati 5 ani de la incheierea contractului de economisire -creditare.
 
Daca economiile sunt retrase in primii 5 ani de la semnarea contractului pentru a fi utilizate in alt scop decat cel locativ ( achizitie, constructie sau modernizare/renovare locuinta), nu veti putea intra si in posesia primelor de stat calculate pana la momentul respectiv.

Prima de stat se acorda  numai persoanelor fizice romane cu domiciliul stabil in Romania care au incheiat un contract de economisire-creditare. Foarte important este faptul ca fiecare membru al unei familii poate incheia un astfel de contract (chiar si persoanele minore), astfel incat, pentru fiecare cont deschis se primeste prima din partea statului.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare(P) Finantari imobiliare cu dobanzi fixe in lei, incepand de la 4,5% pe an
  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Banca pentru Locuinte Banca pentru locuinta

"Am incheiat un contract de economisire-creditare acum 5 ani, fiind convinsa de care functionara de la Raiffeisen ca este cel mai bun plan ..."

Monica Dit (Constanta)