Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cand e cel mai bun moment sa cumparam valuta?

Alin Iacob, redactor-sef www.conso.ro

AUTOR:

Alin Iacob, redactor-sef www.conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: Va rog sa ma ajutati si sa imi explicati cum se interpreteaza tabelul de la cotatiile valutare in timp real de pe site dvs.
Avem economiile in lei si vrem sa cumparam euro pentru a putea sa cumparam un apartament. Avem aproape 1,7 miliarde lei. Cum sa ne dam seama cand e un moment bun pentru cumpararea de euro? Ne puteti da niste sfaturi? Banca Transilvania la care avem majoritatea banilor au cursul destul de mare fata de alte banci si nu ne ajuta cursul negociat cu ei. Am observat ca sunt banci care au un curs mult mai bun: RIB, Romexterra, Carpatica. Va rugam sa ne ajutati cu un sfat pentru a intelege logica acestei oscilatii, pentru a putea interpreta tabelul si pentru a alege un moment optim pentru cumpararea de valuta.
Multumesc din suflet. Ioradache Cristina, Brasov

Raspuns:

Momentul actual poate fi unul potrivit pentru cumpararea de valuta.
Leul s-a intarit in ultimele zile fata de euro, cursul euro-leu fiind acum in zona 4,27-4,28.
 
Acesta pare sa fie un nivel sub care euro nu va cobori prea curand.
Dimpotriva, sunt destul de multe voci in randul analistilor financiari care anticipeaza ca dupa turul 2 al alegerilor prezidentiale am putea asista la un proces, mai mult sau mai putin intens, de depreciere a leului.
 
Pentru a lua cea mai buna decizie legata de momentul cand este bine sa faceti schimbul valutar, Conso.ro va pune la dispozitie mai multe informatii.
Pe de o parte, aveti acces la cotatiile interbancare in timp real la adresa http://www.conso.ro/cotatii.html, unde puteti observa care este situatia de pe piata in fiecare moment al zilei.
Pe de alta parte, aveti acces la cotatiile oferite de banci la casele de schimb valutar la adresa http://www.conso.ro/curs-valutar-case-de-schimb.html, unde gasiti cursurile valutare existente la casele de schimb ale bancilor, actualizate de 3 ori pe zi: la orele 10.00, 12.30 si 15.00.
 
Evident, pentru o suma relativ mare de bani, cum este si cazul Dvs., dupa ce va alegeti banca este important sa incercati sa negociati obtinerea unui curs de schimb mai bun decat cel de la casa de schimb. Informatiile oferite de Conso.ro va ofera un reper important, pentru a stii de unde sa incepeti negocierea.
 
Bancile amintite de Dvs., carora li se adauga de multe ori si CEC Bank, au in general cursuri de schimb avantajoase.
Insa este posibil sa existe situatii cand si alte banci, in functie de interesul de moment, vor fi dispuse sa va ofere cotatii care sa va avantajeze.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook