Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum verific daca agentia de plasare a fortei de munca respecta legislatia?

Gheorghe Clement, secretar general Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

AUTOR:

Gheorghe Clement, secretar general Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

Data publicarii:

Intrebare: As vrea sa ma adresez unei agentii de plasare a fortei de munca pentru a-mi gasi un job in strainatate. Pot avea incredere intr-o astfel de societate? Cum pot afla daca o agentie de plasare a fortei de munca functioneaza conform legislatiei? Taras Alice, Galati

Raspuns:

Activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate se realizeaza de catre societati comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au ca activitate principala "Selectia si plasarea fortei de munca", cod CAEN – 7810.
 
Aceasta activitate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, republicata si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, in care, la art.5 se prevede ca acestia au obligatia sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.
 
Pentru a afla daca o firma de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate functioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare puteti solicita informatii de la Inspectia Muncii, institutie care are competente de control a activitatii de ocupare a fortei de munca in strainatate potrivit cap. 6  art.18 din HG 384/2001 cu modificarile si completarile ulterioare.

Opinii recente

de Daniel Grigore

"Angajatii - Raiffeisen Bank -dau dovada de incompetenta, nu-ti pot furniza informatii ce tin de institutia pt. care lucreaza si despre serviciile oferite de ..."

Facebook