Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Cum verific daca agentia de plasare a fortei de munca respecta legislatia?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Gheorghe Clement, secretar general Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

AUTOR:

Gheorghe Clement, secretar general Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

Data publicarii:

Intrebare: As vrea sa ma adresez unei agentii de plasare a fortei de munca pentru a-mi gasi un job in strainatate. Pot avea incredere intr-o astfel de societate? Cum pot afla daca o agentie de plasare a fortei de munca functioneaza conform legislatiei? Taras Alice, Galati

Raspuns:

Activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate se realizeaza de catre societati comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au ca activitate principala "Selectia si plasarea fortei de munca", cod CAEN – 7810.
 
Aceasta activitate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, republicata si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, in care, la art.5 se prevede ca acestia au obligatia sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.
 
Pentru a afla daca o firma de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate functioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare puteti solicita informatii de la Inspectia Muncii, institutie care are competente de control a activitatii de ocupare a fortei de munca in strainatate potrivit cap. 6  art.18 din HG 384/2001 cu modificarile si completarile ulterioare.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
BCR Economisire-Creditare

"Asemenea altor persoane am incheiat atat eu cat si sotul meu un contract cu BCR BPL de economisire-creditare . (cel cu prima ..."

georgiana tana (Brasov)