Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum verific daca agentia de plasare a fortei de munca respecta legislatia?

Gheorghe Clement, secretar general Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

AUTOR:

Gheorghe Clement, secretar general Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM)

Data publicarii:

Intrebare: As vrea sa ma adresez unei agentii de plasare a fortei de munca pentru a-mi gasi un job in strainatate. Pot avea incredere intr-o astfel de societate? Cum pot afla daca o agentie de plasare a fortei de munca functioneaza conform legislatiei? Taras Alice, Galati

Raspuns:

Activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate se realizeaza de catre societati comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au ca activitate principala "Selectia si plasarea fortei de munca", cod CAEN – 7810.
 
Aceasta activitate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, republicata si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, in care, la art.5 se prevede ca acestia au obligatia sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.
 
Pentru a afla daca o firma de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate functioneaza in conformitate cu legislatia in vigoare puteti solicita informatii de la Inspectia Muncii, institutie care are competente de control a activitatii de ocupare a fortei de munca in strainatate potrivit cap. 6  art.18 din HG 384/2001 cu modificarile si completarile ulterioare.

Opinii recente

de Lelia Dragaioasa

"Nu mi se poate inchide cardul Cetelem, cu toate ca am intreaga suma pe card, datorita sistemului prost facut care functioneaza doar o ..."

Facebook