Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Pot lua credit pe firma de la o banca cu sediul in alta localitate?

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

AUTOR:

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Daca o banca nu are sucursala in localitatea unde se afla societatea solicitanta de credit, ce sanse are sa-i fie analizata cererea si eventual sa fie creditata? Bratosin Marcela, buzau

Raspuns: Unele banci  sunt conectate online atat din punct de vedere informatic cat si operational. Pentru companie aceste aspect  ne spune ca avand un cont deschis la oricare din agentia bancii, clientul  poate sa-si acceseze conturile de oriunde. Trebuie sa verificati daca banca d-voastra are aceste facilitati.   

Din punct de vedere al creditarii nu exista nici un fel de restrictiii vis a vis de localitatea in care compania isi desfasoara activitatea si localitatea unde se afla unitatea bancara. Responsabilul de Clientela IMM se poate deplasa la sediul companiei.

Cat priveste operatiunile bancare chiar daca nu aveti o banca in localitatea in care va desfasurati activitatea acestea se  pot realiza prin canale de distributie alternative. Acestea presupun realizarea de operatiuni prin intermediul internetului, prin telefon, cu ajutorul unui operator, sau prin sms, in retelele de telefonie mobila.
 
Trebuie amintit ca platile efectuate prin canale alternative sunt mai ieftine atat din punct de vedere al comisioanelor cat si din punctul de vedere al costurilor logistice (deplasare la banca, costul timpului). In plus, unele banci ofera pachete ce implica reduceri suplimentare de costuri atunci cand se utilizeaza mai multe servicii sau produse.
 
Raiffeisen Bank  a lansat in iulie 2009 patru pachete operationale – Bronze, Silver, Gold si Platinum. Acestea reprezinta o modalitate eficienta de optimizare a costurilor, prin exceptarea de la plata a unor comisioane aferente operatiunilor bancare curente. Pachetele presupun inclusiv accesul gratuit la canale de distributie alternative.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook