Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Pot pierde bani daca fondul de pensii inregistreaza randamente negative?

Radu Craciun, director de investitii la Eureko

AUTOR:

Radu Craciun, director de investitii la Eureko

Data publicarii:

Intrebare: Este posibil ca fondul de pensii ales sa inregistreze randamente negative iar eu, in loc sa castig, de fapt sa pierd bani? Este reglementat in vreun mod acest lucru? Constantinescu Emilia, Sinaia

Raspuns: Evolutia administratorilor fondurilor de pensii private – atat cele facultative cat si cele obligatorii - este atent supravegheata de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

In niciun caz un participant nu va pierde bani, in cazul in care fondul de pensii ales inregistreaza un randament negativ.

Conform Legii 411/ 2004, un participant in momentul deschiderii dreptului la pensia privata obligatorie, are garantata suma acumulata din contributiile nete lunare avute la fondul de pensii pentru care a optat, la care se adauga randamentul inregistrat de respectivul fond de pensii in timp.

Opinii recente

de Daniel Grigore

"Angajatii - Raiffeisen Bank -dau dovada de incompetenta, nu-ti pot furniza informatii ce tin de institutia pt. care lucreaza si despre serviciile oferite de ..."

Facebook