Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Pentru a lua credit pe firma este necesar acordul tuturor actionarilor?

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

AUTOR:

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Sunt actioarul majoritar al unei companii si directorul general al acesteia. As dori sa obtin o linie de credit. Mai am nevoie si de semnaturile celorlalti actionari sau pot actiona pe cont propriu? Vasiliu Mirela, Calarasi

Raspuns: In functie de Actul constitutiv al societatii la care sunteti actionar este sau nu necesar sa obtineti semnaturile celorlalti actionari.

In cazul in care in Actul constitutiv este specificat  ca dumneavoastra, ca actionar majoritar, puteti contracta imprumuturi la banca fara semnaturile celorlalti actionari nu este nevoie sa prezentati alte acorduri.

In caz contrar trebuie sa prezentati atasat cererii de credit  Decizia de contractare credit si constituire garantii din patrimoniul societatii si, eventual, imputernicirea dumneavoastra ca persoana autorizata sa angajeze societatea si sa semneze acte legale (hotarare AGA sau CA, conform Act constitutiv).

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook