Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Intercapital: Ce se intampla cu actiunile detinute la vanzarea companiei?

Razvan Pasol, director general la Intercapital Invest

AUTOR:

Razvan Pasol, director general la Intercapital Invest

Data publicarii:

Intrebare: Dupa revolutie, am primit niste actiuni, ca tot romanul. Eu si sotul meu am optat pentru societatea Helitube din Bucuresti. Nu numai ca nu am primit niciun leu cu titlul de dividende, dar acum am citit in ziar ca s-a vandut? Ne mai folosesc la ceva actiunile sau putem arunca la cos hartia respectiva? Cu multumiri. Ciogolea Laila, Bucuresti

Raspuns:

Compania Helitube a fost delistata de pe piata de capital si nu se mai tranzactioneaza la bursa. Prin urmare, ar trebui sa luati legatura direct cu compania respectiva (la departamentul actionariat sau juridic) pentru a intreba de situatia ei si a actiunilor dumneavoastra. Daca aceasta companie ar fi ramas in continuare pe piata de capital, atunci ati fi putut vinde actiunile prin orice firma de brokeraj din Romania.
 
In mod normal, vanzarea pachetului majoritar de actiuni al companiei nu afecteaza actiunile detinute de actionarii mici, insa exista si exceptii. In cazul dumneavoastra, clarificarile trebuie obtinute direct de la Helitube.
 
Dividendele se acorda numai daca o companie are profit si daca adunarea generala a actionarilor hotaraste distributia de dividende; prin urmare, companiile nu sunt obligate sa acorde dividende actionarilor. Din nou - situatia dividendelor se obtine numai de la companie.
 
Detinatorii de actiuni trebuie sa stie ca acestea aduc atat drepturi (posibilitatea cresterii pretului sau a acordarii de dividende) dar au si riscuri (posibilitatea scaderii pretului sau neacordarea de dividende, de exemplu). Primul pas pe care il puteti face este sa va informati despre actiunile pe care le detineti.

Opinii recente

de Cristescu Daniela

"Am contractat in anul 2014 un contract de economisire creditare de la inceput mi s-a retinut procentul de 1% din suma creditata. . . nu am ..."

Facebook