Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Raiffeisen Bank: Pot lua credit pe firma daca nu am rulaj pe contul bancar?

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

AUTOR:

Laura Stoicescu, manager in cadrul Departamentului IMM la Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Buna ziua. Sint unic asociat la propria mea firma. As dori sa stiu daca ma puteti ajuta: de unde as putea lua un credit pe firma daca eu nu lucrez cu banca ci direct cu furnizorul? Am conturi la mai multe banci dar nu am rulaj prin banca. Si mai am o problema sint inregistrata la biroul de credit pe pers fizica nu pe pers juritica , dupa cite am inteles nu se acorda credite decit daca ai rulaj prin banca as dori sa iau chiar un credit imobiliar.
Marginean Luminita, Aiud

Raspuns: Faptul ca aveti cont curent deschis deja inseamna ca lucrati cu banca. In orice caz temerea dvs nu este intemeiata deoarece pentru a aplica la un credit bancar nu este obligatoriu sa aveti un rulaj prealabil cu banca.
 
Este adevarat, in momentul in care se aproba un credit, pot exista situatii in care banca solicita un rulaj minim prin conturile companiei, acest aspect fiind solicitat contractual pentru a mentine nivelul de dobanda in conditii mai avantajoase pentru firma d-voastra.

De asemenea rulajul prin aceeasi banca scade cheltuielile cu comisioanele de transfer avand un efect benefic asupra afecerilor derulate de companie. De asemenea, in cazul contractarii unei linii de credit de exemplu, rulajul mai mare prin conturi ajuta la rambursarea zilnica a acestei linii si automat duce la costuri mai mici cu dobanda.
 
In cadrul analizei de credit va fi important, bineinteles, si creditul contractat in calitate de persoana fizica, vis a vis de expunerea d-voastra. Pentru a vedea exact ne trebuie mai multe amanunte.

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook