Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cand se acorda prima de la stat la contractele de economisire - creditare?

Adrian Resmerita - Director Vanzari si Marketing la HVB Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Adrian Resmerita - Director Vanzari si Marketing la HVB Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a obtine prima de la stat in cazul contractului de economisire - creditare? Borna Natalia, Oradea

Raspuns: Prima de stat este livrata de stat prin intermediul bancii pentru locuinte cu care clientul are contract in primavara anului urmator efectuarii depunerii, dupa o temeinica verificare a clientului, astfel incat un client sa nu beneficieze de 2 prime de stat pe conturi deschise la 2 banci diferite.

Nu exista conditii speciale pentru a intra in posesia primei de la stat in cazul contractelor de economisire-creditare. Beneficiarul trebuie sa fie cetatean roman cu domiciliul stabil in Romania si sa fi contribuit in anul respectiv cu economii depuse in contul contractului incheiat.
 
Practic e indeajuns sa se fi nascut si parintii sa-i fi eliberat certificat de nastere. Prima de stat este in valoare de 25% din suma economisita in anul respectiv, valoare ce poate atinge echivalentul in lei a 250 euro (peste 1.000 ron), la care se adauga si dobanda bancii.
 
Pentru maximizarea primei, clientul poate deschide contracte de economisire pe mai multi membrii ai familiei, urmand ca la maturitate, contractele sa se conexeze pentru a beneficia de un credit de o valoare mai mare.

Opinii recente

de Cristescu Daniela

"Am contractat in anul 2014 un contract de economisire creditare de la inceput mi s-a retinut procentul de 1% din suma creditata. . . nu am ..."

Facebook