Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Cand se acorda prima de la stat la contractele de economisire - creditare?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Adrian Resmerita - Director Vanzari si Marketing la HVB Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Adrian Resmerita - Director Vanzari si Marketing la HVB Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a obtine prima de la stat in cazul contractului de economisire - creditare? Borna Natalia, Oradea

Raspuns: Prima de stat este livrata de stat prin intermediul bancii pentru locuinte cu care clientul are contract in primavara anului urmator efectuarii depunerii, dupa o temeinica verificare a clientului, astfel incat un client sa nu beneficieze de 2 prime de stat pe conturi deschise la 2 banci diferite.

Nu exista conditii speciale pentru a intra in posesia primei de la stat in cazul contractelor de economisire-creditare. Beneficiarul trebuie sa fie cetatean roman cu domiciliul stabil in Romania si sa fi contribuit in anul respectiv cu economii depuse in contul contractului incheiat.
 
Practic e indeajuns sa se fi nascut si parintii sa-i fi eliberat certificat de nastere. Prima de stat este in valoare de 25% din suma economisita in anul respectiv, valoare ce poate atinge echivalentul in lei a 250 euro (peste 1.000 ron), la care se adauga si dobanda bancii.
 
Pentru maximizarea primei, clientul poate deschide contracte de economisire pe mai multi membrii ai familiei, urmand ca la maturitate, contractele sa se conexeze pentru a beneficia de un credit de o valoare mai mare.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare(P) Finantari imobiliare cu dobanzi fixe in lei, incepand de la 4,5% pe an
  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Asset Management Ridicarea unei sume de bani

"Am apelat on-line la accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank, dupa preaprobarea on-line,am depus toate documentele cerute de functionarul de la ghjiseu. . . apoi ..."

IOAN COMANAR (Sacele)