Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Daca firma are deja cont la o banca pot obtine un credit mai avantajos?

Ionut Costache, coordonator regional de vanzari la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, coordonator regional de vanzari la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Dorim un credit ptr IMM -uri in jur de 30.000 euro. Unde ne recomandati sa aplicam ? Exista conditii preferentiale pentru clientii vechi, in conditiile in care avem deja de cativa ani cont la o banca?
Scarlat Nora, Bucuresti

Raspuns: Orice analiza a solicitarii de credit in cazul unui client IMM implica mai multe etape: identificare nevoi, analiza afacere, evaluare garantii, etc. Pentru parcurgerea acestor etape clientul trebuie sa ia legatura cu un consilier bancar pentru a purta o discutie in vederea structurarii cererii de creditare.
 
In cadrul analizei, bancile, in functie de propria politica, si chiar de la un caz la altul, vor lua in considerare o serie de factori interni si externi care influenteaza evolutia companiei. Astfel, pe langa situatia financiara - profit, cifra de afaceri, cota de piata - se va tine cont si de garantii, de actionariat, de planurile de dezvoltare si investitii, de experienta companiei intr-un domeniu, etc.
 
Fiecare are o pondere mai mare sau mai mica in stabilirea unui scor final acordat de banca respectivei firme care solicita finantarea.
 
Faptul ca un client are cont deschis la o banca si are un istoric pozitiv cu siguranta il poate ajuta in obtinerea unui scor cat mai bun in analiza dosarului de credit, dar asta nu-i garanteaza aprobarea creditului.

Opinii recente

de Mihai Petruta

"Dupa ce angajatii de la reprezenta Raiffeisen te conving sa inchei contract, altii se ocupa de tine doar prin telefon!! Nu am obtinut ..."

Facebook