Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Daca firma are deja cont la o banca pot obtine un credit mai avantajos?

Ionut Costache, coordonator regional de vanzari la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, coordonator regional de vanzari la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Dorim un credit ptr IMM -uri in jur de 30.000 euro. Unde ne recomandati sa aplicam ? Exista conditii preferentiale pentru clientii vechi, in conditiile in care avem deja de cativa ani cont la o banca?
Scarlat Nora, Bucuresti

Raspuns: Orice analiza a solicitarii de credit in cazul unui client IMM implica mai multe etape: identificare nevoi, analiza afacere, evaluare garantii, etc. Pentru parcurgerea acestor etape clientul trebuie sa ia legatura cu un consilier bancar pentru a purta o discutie in vederea structurarii cererii de creditare.
 
In cadrul analizei, bancile, in functie de propria politica, si chiar de la un caz la altul, vor lua in considerare o serie de factori interni si externi care influenteaza evolutia companiei. Astfel, pe langa situatia financiara - profit, cifra de afaceri, cota de piata - se va tine cont si de garantii, de actionariat, de planurile de dezvoltare si investitii, de experienta companiei intr-un domeniu, etc.
 
Fiecare are o pondere mai mare sau mai mica in stabilirea unui scor final acordat de banca respectivei firme care solicita finantarea.
 
Faptul ca un client are cont deschis la o banca si are un istoric pozitiv cu siguranta il poate ajuta in obtinerea unui scor cat mai bun in analiza dosarului de credit, dar asta nu-i garanteaza aprobarea creditului.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook