Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ce credit pot obtine cu venitul meu prin Programul Prima Casa?

Marius Serban, senior editor www.conso.ro

AUTOR:

Marius Serban, senior editor www.conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: Pot obtine un credit prin Prima casa daca am salariul minim? Am un salariu de 620 lei, la care se adauga si 24 de bonuri de masa in valoare de 8,48 lei fiecare. Mentionez ca am 22 de ani, sunt necasatorit, absolvent studii superioare si cu domiciliul stabil in mediul rural. In cazul unui raspuns favorabil, care ar fi suma maxima pe care as putea-o obtine platind avansul minim necesar...
Va multumesc anticipat! Ceaolin Alin, Iasi

Raspuns:

Programul Prima Casa nu impune un venit minim pentru cei care doresc sa obtina un credit ipotecar, astfel ca orice persoana care obtine venituri poate beneficia de credit.
 
Creditul maxim ce poate fi obtinut prin Programul Prima Casa este limitat la 57.000 euro. Pentru a imprumuta aceasta suma, clientii trebuie sa dispuna de un venit familial de aproximativ 3.000 lei.
 
Acest lucru nu inseamna ca familiile cu venituri mai mici de 3.000 lei pe luna nu pot participa in acest program. Suma maxima imprumutata va fi insa mai mica, in functie de capacitatea de rambursare a fiecaruia.
 
Pentru a estima suma maxima pe care o puteti obtine, Conso va pune la dispozitie calculatorul Creditul maxim. In acest sens, este recomandat sa alegeti urmatoarele optiuni din formular:
  • Selectati la Gradul maxim de indatorare - 50% (nivelul mediu acceptat de banci in prezent);
  • Alegeti la Durata de rambursare - 30 ani (perioada maxima acceptata in Programul Prima Casa);
  • Alegeti Moneda creditului – EUR (dobanzile sunt mai mici, astfel ca suma imprumutata va fi mai mare);
  • Alegeti la Tipul creditului optiunea Credit imobiliar/ipotecar;
  • Completati 5% la Rata dobanzii.

Opinii recente

de Adrian Boangher

"Am depus dosarul in aprilie si aproape este finalizat. - toate costurile mi-au fost comunicate de la inceput. - timpul de asteptare a fost unul ..."

Facebook