Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum se calculeaza prima de la stat la bancile de economisire - creditare?

Adrian Resmerita - Director Vanzari si Marketing la HVB Banca pentru Locuinte

AUTOR:

Adrian Resmerita - Director Vanzari si Marketing la HVB Banca pentru Locuinte

Data publicarii:

Intrebare: Buna ziua! Am un contract la banca pentru locuinte, momentan sunt in faza de adunat bani si ma interesaza ce dobanda au banii care ii am stransi in cont ? Prima de la stat de 25 % anul acesta este valabila si pentru banii aflati in cont din anii trecuti sau aceia au o alta dobanda si care ar fi?
Caraiamn Costel, Focsani

Raspuns: Prima de stat, in valoare de 25% - insa nu mai mult de 250 euro/contract - se acorda anual, si se calculeaza numai pentru depunerile realizate in decursul unui an calendaristic. Incepand cu 2009, valoarea primei a crescut de la 15% la 25%. Valoarea majorata se acorda doar pentru depuneri incepand cu anul 2009.
 
Pentru sumele acumulate in cont, in decursul intregii perioade de economisire, bancile acorda o dobanda de este de cca 3% p.a., in functie de banca si tariful ales.

Opinii recente

de Ioan Nemes

"Sunt Ionuc din 2013-2017(inclusiv) am pus cate 4500 lei in fiecare an la bcr(banca pt locuinte) ca sa constat acuma in 21 mai ..."

Facebook