Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cand se depune dosarul necesar obtinerii de cofinantare de la EximBank?

Beatrice Constantin, director de vanzari la EximBank

AUTOR:

Beatrice Constantin, director de vanzari la EximBank

Data publicarii:

Intrebare: Suntem o companie mijlocie si am vrea sa ne extindem activitatea prin achizitionarea unei hale de productie si utilaje. In total, investitia se ridica la 400.000 euro din care noi avem doar un sfert. Asteptam acum sa aplicam in mai si pentru 200.000 euro din fonduri europene (ajutorul de minimis) iar pentru restul de 100.000 euro vrem sa obtinem finantarea de la Eximbank.

Se poate sa primim un raspuns inca de pe acum de la Eximbank sau trebuie intai sa avem intai aprobat ajutorul de minimis? Motintan Ramona , Dej

Raspuns: EximBank sustine operatorii economici din categoria IMM-urilor, cu potenĂ¾ial de dezvoltare mare, in special producatorii, exportatorii si prestatorii de servicii, prin co-finantarea fondurilor structurale in vederea realizarii de proiecte ce contribuie la cresterea competitivitatii si la adaptarea IMM-urilor la standardele UE.

In acest sens, se poate co-finanta atat componenta de cheltuieli eligibile cat si pe cea de cheltuieli neeligibile aferente proiectelor deja aprobate de fondurile structurale.

In cazul dvs, dupa ce ati obtinut aprobarea proiectului de la Autoritatea de Management, puteti sadepuneti dosarul aferent proiectului investitional la EximBank impreuna cu documentele necesare intocmirii dosarului de creditare in vederea accesarii produsului de co-finantare a proiectului.

O parte din conditiile de eligibilitate impuse pentru acordarea creditului sunt:

  •     operatorul economic nu figureaza cu credite restante in baza de date a CRB sau cu incidente majore cu cecuri si bilete la ordin in ultimele 12 luni in baza de date a CIP
  •     nu inregistreaza datorii restante catre bugetul de stat
  •     nu s-a instituit procedura judiciara a insolventei
  •     nu se afla in litigiu, in calitate de parat, cu institutiile statului, inclusiv EximBank
  •     nu se afla in dificultate financiara
  •     operatorul economic contribuie din surse proprii, la finantarea proiectului, cu cel putin 20% din valoarea creditului solicitat – in cazul dvs., acest criteriu este indeplinit, aportul propriu la proiect fiind de 100.000 euro, conform celor enuntate in solicitare
  •     prezentarea de garantii colaterale in procent de minim 100% din valoarea finantarii + dobanda calculata pana la data primei rambursari;

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook