Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Firmele aflate in suspendare platesc impozit forfetar?

Ministerul Finantelor Publice, Directia de Comunicare, Relatii Publice, Mass Media si Transparenta

AUTOR:

Ministerul Finantelor Publice, Directia de Comunicare, Relatii Publice, Mass Media si Transparenta

Data publicarii:

Intrebare: Firmele aflate in suspendare platesc impozit forfetar? Bineata Dan, Bucuresti

Raspuns:

Prin prevederile pct.115 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv cele aduse prin Hotararea Guvernului nr.488/2009, elaborate in aplicarea dispozitiilor art.18 alin.(2) din Codul fiscal sunt precizate situatiile in care contribuabilul platitor de impozit nu datoreaza impozit minim precum si perioada pentru care acest impozit nu se datoreaza.

Astfel, pentru anul 2009, in situatia in care contribuabilii intra in inactivitate temporara dupa data de 1 mai 2009 (data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.34/2009), prevederile art.18 alin. (2) din Codul fiscal se aplica pentru perioada cuprinsa intre aceasta data si data la care societatea inregistreaza la Oficiul Registrului Comertului cererea de suspendare a activitatii.

Opinii recente

de Florin Stefan

"Neserioasa banca! Prima banca care comisioneaza incasarea salariului, desi isi fac publicitate ca nu au nici un cost. "

Facebook