Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

In ce conditii pot obtine finantare bancara pentru lansarea unei afaceri?

Anca Bidian, director general KIWI Finance

AUTOR:

Anca Bidian, director general KIWI Finance

Data publicarii:

Intrebare: Sunt in strainatate de 12 ani dar ma gandesc sa vin in Romania si sa deschid un mic restaurant care are un cost de deschidere de 40.000 euro! Pot lua acesti bani sub forma de imprumut de la o banca? Ce acte sunt necesare? Va multumesc anticipat. Ciprian Chelaru, Atena - Grecia

Raspuns: Pentru aplicarea la un astfel de credit ar trebui pregatit in primul rand un business plan care sa dovedeasca viabilitatea afacerii si o propunere de garantare. In privinta propunerii de garantare trebuie avuta in vedere fie o garantie imobiliara, fie o obtinerea unei garantii de la un fond de garantare. 

In prezent trebuie avut in vedere si faptul ca accesarea unui credit pentru un start-up este dificila deoarece in noul context financiar societatile bancare isi indreapta atentia in special catre societati comerciale cu istoric in activitate si cu rezultate financiare pozitive.

Opinii recente

de Daniel Grigore

"Angajatii - Raiffeisen Bank -dau dovada de incompetenta, nu-ti pot furniza informatii ce tin de institutia pt. care lucreaza si despre serviciile oferite de ..."

Facebook