Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Care este limita de garantare pe deponent la conturile comune?

Alexandru Matei, director adjunct la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB)

AUTOR:

Alexandru Matei, director adjunct la Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB)

Data publicarii:

Intrebare: In cazul conturilor comune (cu doi sau mai multi titulari ce au aceleasi drepturi) care este limita de garantare pentru fiecare titular in parte, in situatia falimentului bancar?" Iovan Monica, Bucuresti

Raspuns:

In conformitate cu prevederile art. 6 alin (4) din Ordonanta Guvernului nr. 39/1996 privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare:
 
 “(4) In cazul unui cont comun, in situatia in care exista mai multi deponenti, cota-parte a fiecarui deponent va fi luata in considerare pentru determinarea limitelor prevazute la alin. (1), art. 5 alin. (1) si (2), si art. 18 alin. (1)...”
 
Prin urmare, limita de garantare pentru fiecare deponent in parte este corespunzatoare echivalentului in lei al sumei de 50.000 euro.

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook