Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum e bine sa rambursez banii la cardurile de cumparaturi?

Alin Iacob, redactor sef Conso.ro

AUTOR:

Alin Iacob, redactor sef Conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: Am obtinut un card de cumparaturi BRD Finance Carrefour cu o limita de 5.500 lei la achizitionarea unor produse electrocasnice in valoare de 1.500 lei.

De atunci lunar am retras anumite sume de la ATM sau am facut cumparaturi Carrefour. In fiecare luna am depus diferite sume in cont dar ulterior faceam alte cumparaturi sau retrageri la ATM.

Intrebarea este:in momentul de fata creditul este consumat si care este suma pe care trebuie s-o depunem lunar pentru a nu avea probleme si in cat timp trebuie sa returnam intreaga suma? Cardul il avem din noiembrie 2008. Mihalache Liviu, Fetesti

Raspuns: Cardurile de cumparaturi emise de institutiile financiare nebancare permit accesul facil la resurse financiare.

Mare atentie insa! In general, costurile imprumuturilor oferite de institutiile financiare nebancare sunt extrem de mari, ajungand sau chiar depasind uneori 40-50% pe an!

Ideal este sa folositi cardurile de cumparaturi astfel incat sa beneficiati de perioada de gratie. In felul acesta, puteti folosi banii institutiei financiare fara costuri, pentru o perioada cuprinsa, in cazul BRD Finance, intre 18 si 47 de zile.

Insa daca situatia financiara nu va permite rambursarea integrala a sumei cheltuite in luna urmatoare celei in care ati facut cumparaturile, atunci va trebui sa platiti in fiecare luna rate, care includ dobanzi foarte ridicate.

Informatia legata de limita de credit utilizata o regasiti pe prima pagina a extrasului de cont, imediat sub limita de credit de care dispuneti.

Pentru a plati dobanzi cat mai reduse finantatorilor, este necesar sa achitati cat mai mult din limita de credit utilizata. In general, institutiile financiare “uita” sa mentioneze acest aspect atunci cand informeaza clientii asupra conditiilor produselor proprii de creditare.

NU platiti suma minima de plata sau cea care va este sugerata de institutia financiara nebancara decat daca nu aveti resurse financiare, pentru ca acumulati dobanzi mari care vor fi greu de rambursat in viitor. Platiti cat mai mult va permiteti; cu cat rambursati banii mai repede, cu atat veti plati dobanzi mai mici.

La BRD Finance, pentru a putea plati mai mult decat suma recomandata, trebuie sa contactati serviciul InfoCard, la numarul de telefon 021/301.48.30. De asemenea, la acelasi numar puteti primi informatii detaliate legate de cardul dumneavoastra.

Si inca ceva: platiti cel putin suma minima de plata in fiecare luna, fara exceptie. Altfel, ratele si asa mari de dobanda vor deveni si mai mari, pentru ca veti intra in categoria denumita “dobanda penalizatoare”, care este semnificativ mai mare decat dobanda normala.

Opinii recente

de Mihai Stoicescu

"TEMA DE STUDIU SI DE LUARE AMINTE Am semnat un contract cu BCR BANCA PENTRU LOCUINTE in septembrie 2011 pe o durata de 5 ..."

Facebook