Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ce implicatii are un bilet la ordin pentru cei care il avalizeaza?

Laura Stoicescu, manager la departamentul IMM la Raiffeisen Bank

AUTOR:

Laura Stoicescu, manager la departamentul IMM la Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Am fost administrator timp de 2 ani la o firma si am avalizat bilete la ordin in favoarea bancii pentru un credit btinut de societate. In prezent, vreau sa plec de la firma respectiva pt ca nu prea mai merge. Intrebarea mea este: daca nu se vor plati ratele la banca pot fi tras a raspundere pe baza acelor bilete chiar daca nu voi mai fi administratorul societatii?? Grigore Marcel, Craiova

Raspuns: Calitatea de avalist a biletului la ordin nu este influentata de plecarea sau ramanerea in firma pentru creditul careia a fost emis cu titlu de garantie respectivul bilet la ordin.

Prin urmare, avalistii pot fi executati silit de catre beneficiarul biletului, in cazul in care firma nu achita creditul iar biletul la ordin nu este platit de catre emitent si indeplineste conditiile legale pentru a fi ceruta plata, desi acestia nu mai au nici o legatura economica cu firma pentru care au garantat respectivul instrument de debit.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook