Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ce credit pot sa primesc pentru construirea unei pensiuni?

Ionut Costache, coordonator regional de vanzari la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, coordonator regional de vanzari la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Detin o parcela de teren in apropierea strandului din Tasnad, pe care as dori sa construiesc o vila-pensiune, dar as avea nevoie de aprox. 80000 euro. Eu detin o firma de curatenie care merge destul de bine si as vrea sa stiu daca se poate sa scot un credit pentru dezvoltare sau un alt tip de credit, fara avans, pe care sa-l garantez cu investitia in sine. Totodata de ce acte as avea nevoie pentru a contracta un credit de acest tip? Exista credite pe termene mai mari de 10 ani? Sorian Codrut, Satu-Mare

Raspuns: Raiffeisen Bank acorda finantari pentru investitii ce au legatura directa cu obiectul de activitate al societatii solicitante. Prin urmare, analiza de credit tine cont de impactul investitiei asupra activitatii desfasurate de societate.

In cazul prezentat de dumneavoastra, obtinerea finantarii nu se va putea realiza pe societatea cu obiect de activitate servicii de curatenie. Proiectul va putea fi analizat din perspectiva unui start-up (firma nou infiintata), iar posibilitatile de garantare ar fi exclusiv cash colateral sau contragarantie bancara.


Documentatia standard necesara intocmirii unui dosar de credit cuprinde:
- documente financiare (bilant+ balanta pe ultimii 2 ani financiari incheiati);
- documente juridice (actele societatii);
- documentele aferente garantiilor.

Perioada maxima de acordare a unui credit de investitie este de 10 ani.

Opinii recente

de Mihai Stoicescu

"TEMA DE STUDIU SI DE LUARE AMINTE Am semnat un contract cu BCR BANCA PENTRU LOCUINTE in septembrie 2011 pe o durata de 5 ..."

Facebook