Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Daca fondul de pensii este pe pierdere cum imi va fi afectata pensia?

Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

AUTOR:

Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

Data publicarii:

Intrebare: Buna ziua,

Am citit in presa ca fondurile de pensii merg pe pierdere. Ce se intampla cu banii pe care eu ii platesc luna de luna? Pensia mea are de suferit in acest caz? Istvan Barboszy, Sfantul Gheorghe

Raspuns: Intr-adevar, sunt anumite fonduri de pensii (BCR Administrare Fond de Pensii nu se numara printre acestea) care au o valoare a unitatii de fond mai mica decat valoarea initiala de plecare de 10 lei. Totusi, acest lucru nu trebuie sa va sperie din 2 motive:

1. Un participant are asigurata pensia cel putin la nivelul contributiilor de-a lungul timpului din care, e adevarat, se scad niste comisioane. Acestea nu sunt insa  semnificative

2. Trebuie sa priviti contributia la pensie ca pe o afacere pe termen lung.

Daca un fond de pensii performeaza slab pe perioade lungi de timp, el va fi desfiintat si participantii acelui fond isi vor putea alege dintre fondurile ramase si care performeaza mai bine.

In consecinta, pe termen lung, pana cand veti beneficia de aceste fonduri banesti riscul sa ridicati o suma mai mica decat cea cu care ati contribuit este inexistent.

Opinii recente

de marcel nicolae aga

"Detin la dansii un cont de firma, am fost in sediu sa iau un credit de nevoi personale, si doamna din sediul din ..."

Facebook