Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum functioneaza debitul direct pentru firme?

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare: Sunt administrator la o firma medie dar care s-a dezvoltat destul de mult in ultima perioada. Avem in fiecare luna diverse plati catre furnizori in suma constanta, cf contractelor semnate. Se poate incheia o conventie cu banca astfel ca la anumite date fixate aceste plati sa se faca automat din contul firmei?
Costinas Radu, Cluj Napoca

Raspuns:

Exista mai multe modalitati de prin care o firma poate mandata banca la care are deschis contul curent sa faca anumite plati in numele sau.  

Cea mai cunoscuta modalitate este debitul direct. Acest produs consta in debitarea preautorizata a contului platitorului de catre institutia platitoare in baza prevederilor mandatului de debitare directa, la solicitarea beneficiarului, si creditarea corespunzatoare a contului beneficiarului de catre institutia colectoare in baza angajamentului privind debitarea directa.  

Comisioanele percepute de banca sunt, in general, mai mici decat daca s-ar recurge la ordinul de plata clasic.  

Exista si alte modalitati in functie de fiecare banca in parte si de modalitatea in care se doreste sa se faca plata. La Raiffeisen Bank, firmele care au de facut regulat plati in sume fixe, prestabilite anterior pot apela la serviciul direct debit.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook