Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Cum obtin credit prin Fondul de Garantare a Creditului Rural?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Marius Serban, editor www.conso.ro

AUTOR:

Marius Serban, editor www.conso.ro

Data publicarii:

Intrebare: As vrea sa aflu care sunt conditiile pentru a putea beneficia de un credit pentru investitii in agricultura(utilaje agricole) prin Fondul de Garantare a Creditelor Rurale? Detin min 20 ha teren arabil in arenda cu posibilitati de extindere, cursuri de mecanizare si cultura cerealelor. Nu sunt angajat la nici o firma. C. Marian, Botosani

Raspuns:

Pentru a obtine o garantie din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) trebuie sa depuneti mai intai documentatia la banca de unde doriti sa luati creditul. Fondul are parteneriate cu numeroase banci, printre care BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Alpha Bank sau Volksbank. 

Solicitantul trebuie sa precizeze ca doreste sa garanteze imprumutul prin FGCR. Banca analizeaza dosarul, iar daca este de acord sa acorde creditul va solicita o cerere de garantare la Fond. Acesta analizeaza la randul sau cererea si daca ea corespunde cerintelor proprii, va acorda garantia in maxim 2 saptamani. 

Beneficiarii garantiilor pot fi atat firmele cat si producatorii agricoli, de genul persoanelor fizice autorizate sau asociatiile de fermieri constituite conform legii, ce lucreaza suprafete de teren agricol, aflate in proprietate sau arendate pe baza de contract.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Asset Management Ridicarea unei sume de bani

"Am apelat on-line la accesarea unui credit de la Raiffeisen Bank, dupa preaprobarea on-line,am depus toate documentele cerute de functionarul de la ghjiseu. . . apoi ..."

IOAN COMANAR (Sacele)