Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum pot finanta constructia unui cartier rezidential pe firma?

Remus Nica, manager de produs la Credit Europe Bank

AUTOR:

Remus Nica, manager de produs la Credit Europe Bank

Data publicarii:

Intrebare: M-ar interesa la ce banca ar putea solicita o societate recent infiintata un credit pentru dezvoltarea unui proiect de constructie. Este vorba de constructia unui cartier rezidential cu aproximativ 100 de locuinte. Cantea Adriana , Timisoara

Raspuns:

Pentru societatile care doresc sa obtina finantare pentru propriile proiecte de constructii, bancile ofera credite specializate, ce prezinta anumite particularitati.  

Companiile pot obtine astfel de finantari pentru constructia de sedii sau birouri, hale de productie, spatii de depozitare, spatii comerciale, etc. De asemenea, exista posibilitatea finatarii constructiei de locuinte rezidentiale in vederea vanzarii, daca statutul companiei permite acest lucru.  

In general, creditele pentru constructii se acorda pe perioade extinse, de pana la 15 ani si ofera posibilitatea de a opta pentru o perioada de gratie, in care clientul nu este obligat sa ramburseze creditul, ci doar dobanzile si comisioanele aferente.  

In plus, la creditele pentru constructii exista o perioada de utilizare a fondurilor care difera in functie de perioada de derulare a lucrarilor. La Credit Europe Bank, creditul poate fi tras intr-una sau mai multe transe, perioada de utilizare putand ajunge pana la 12 luni.   

Creditele pentru constructii sunt garantate intotdeauna cu proprietati imobiliare, printre care se poate regasi si terenul pe care urmeaza a se edifica viitoarea constructie.  

In cazul Credit Europe Bank, pentru a putea beneficia de un credit de constructie, intreprinderile mici si mijlocii solicitante trebuie sa aiba o experienta in afaceri de minim 12 luni, sa nu fi inregistrat incidente de plata, credite restante sau restante la bugetul de stat peste nivelul acceptat de banca. De asemenea, compania trebuie sa fie stabila din punct de vedere financiar si sa aiba capacitatea de plata necesara pentru rambursarea creditului.  

In functie atat de profilul societatii care solicita creditul, cat si de caracteristicile proiectului de investitii propus pentru finantare, banca poate oferi si alte solutii de finantare, potrivite fiecarei situatii in parte.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook