Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ce se intampla daca imobilul cu care am garantat creditul este distrus?

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare:

Am facut un credit pe firma si am garantat cu o constructie. A trebuit sa o asigur impotriva mai multor riscuri (ex cutremur) si intrebarea mea este ce se intampla daca se distruge cladirea? Trebuie sa dau banii primiti de la firma de asigurari bancii si sa inchid creditul? Tin sa mentionez ca nu as mai avea o alta cladire cu care sa garantez ca sa merg in continuare cu imprumutul, dar nu ar fi o problema sa imi patesc ratele.

Vasile Calinescu, Arad

Raspuns:

Asigurarile care se fac pentru imobilele care sunt aduse ca si garantie la un credit sunt si ele cesionate bancii. Se poate intampla insa, ca, dintr-un anumit motiv (ex. incendiu, cutremur) garantia constituita bancii sa fie distrusa. 

In aceasta situatie, banii platiti de societatea de asigurari vor fi blocati de banca si, de principiu, se va inchide creditul. Exista insa si alternativa ca respectivul client sa aduca o alta garantie sau banii care sunt blocati din asigurare sa fie constituiti ca si cash colateral pentru credit (depozit in numerar pentru garantare credit).

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook