Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Ce se intampla daca imobilul cu care am garantat creditul este distrus?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, relationship manager la Directia IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare:

Am facut un credit pe firma si am garantat cu o constructie. A trebuit sa o asigur impotriva mai multor riscuri (ex cutremur) si intrebarea mea este ce se intampla daca se distruge cladirea? Trebuie sa dau banii primiti de la firma de asigurari bancii si sa inchid creditul? Tin sa mentionez ca nu as mai avea o alta cladire cu care sa garantez ca sa merg in continuare cu imprumutul, dar nu ar fi o problema sa imi patesc ratele.

Vasile Calinescu, Arad

Raspuns:

Asigurarile care se fac pentru imobilele care sunt aduse ca si garantie la un credit sunt si ele cesionate bancii. Se poate intampla insa, ca, dintr-un anumit motiv (ex. incendiu, cutremur) garantia constituita bancii sa fie distrusa. 

In aceasta situatie, banii platiti de societatea de asigurari vor fi blocati de banca si, de principiu, se va inchide creditul. Exista insa si alternativa ca respectivul client sa aduca o alta garantie sau banii care sunt blocati din asigurare sa fie constituiti ca si cash colateral pentru credit (depozit in numerar pentru garantare credit).


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Bank Prima casa

"In 2014, Februarie, am decis, impreuna cu sotia, sa ne luam locuinta noastra. Am mers la 3 banci ( Bcr, Cec, Raiffeisen) . ..."

Radu Balas (Victoria)