Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ce se intampla daca am fost inscris fraudulos la un fond de pensii?

Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

AUTOR:

Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

Data publicarii:

Intrebare: Ce pot sa fac daca am primit acasa o scrisoare cum ca as figura la un fond de pensii la care nu m-am inscris? Eu nu tin minte sa fi semnat ceva cu ei. Am sunat la numarul de contact dar domnisoara care a raspuns mi-a spus ca trebuie sa fac plangere scrisa si va urma o investigatie interna.

Mi-e teama insa ca, fiind inscrisa la doua fonduri (in mod fraudulos) voi fi repatizata acum cine stie la ce alt fond de pensii.

Raducu Maria, Bucuresti

Raspuns:

Din pacate au existat mai multe cazuri de acest gen in piata pensiilor private obligatorii, de cele mai multe ori cauzate de erori informatice sau erori umane.

Faptul ca dumneavoastra ati primit o scrisoare de la un administrator de pensii private atesta ca sunteti participant validat la fondul administrat de compania respectiva. Asadar, daca sunteti validata final la acest fond, nu mai aveti cum sa intrati in repartizarea aleatorie. Momentan, singura solutie este sa va transferati ulterior (in august sau noiembrie pentru 2008) catre fondul unde doriti sa fiti participanta.

De asemenea, este recomandat sa faceti o sesizare catre administratorul fondului de pensii unde ati fost inscrisa in mod eronat si sa cereti o explicatie oficiala.

Opinii recente

de Ioan Nemes

"Sunt Ionuc din 2013-2017(inclusiv) am pus cate 4500 lei in fiecare an la bcr(banca pt locuinte) ca sa constat acuma in 21 mai ..."

Facebook