Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Ce se intampla daca am fost inscris fraudulos la un fond de pensii?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

AUTOR:

Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

Data publicarii:

Intrebare: Ce pot sa fac daca am primit acasa o scrisoare cum ca as figura la un fond de pensii la care nu m-am inscris? Eu nu tin minte sa fi semnat ceva cu ei. Am sunat la numarul de contact dar domnisoara care a raspuns mi-a spus ca trebuie sa fac plangere scrisa si va urma o investigatie interna.

Mi-e teama insa ca, fiind inscrisa la doua fonduri (in mod fraudulos) voi fi repatizata acum cine stie la ce alt fond de pensii.

Raducu Maria, Bucuresti

Raspuns:

Din pacate au existat mai multe cazuri de acest gen in piata pensiilor private obligatorii, de cele mai multe ori cauzate de erori informatice sau erori umane.

Faptul ca dumneavoastra ati primit o scrisoare de la un administrator de pensii private atesta ca sunteti participant validat la fondul administrat de compania respectiva. Asadar, daca sunteti validata final la acest fond, nu mai aveti cum sa intrati in repartizarea aleatorie. Momentan, singura solutie este sa va transferati ulterior (in august sau noiembrie pentru 2008) catre fondul unde doriti sa fiti participanta.

De asemenea, este recomandat sa faceti o sesizare catre administratorul fondului de pensii unde ati fost inscrisa in mod eronat si sa cereti o explicatie oficiala.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?VREI SA ADERI UN FOND DE PENSIE?

  RON

VREI SA INVESTESTI LA UN FOND MUTUTAL?

  RON

CAUTI UN CONT DE SALARIU?


  • Vocea clientului
Raiffeisen Banca pentru Locuinte Banca pentru locuinta

"Am incheiat un contract de economisire-creditare acum 5 ani, fiind convinsa de care functionara de la Raiffeisen ca este cel mai bun plan ..."

Monica Dit (Constanta)