Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Care este procedura de transfer la un nou fond de pensii private?

Mihnea Diaconu - director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

AUTOR:

Mihnea Diaconu - director de vanzari la BCR Administrare Fond de Pensii

Data publicarii:

Intrebare: Buna ziua,

Sunt din Fieni si am semnat cu fondul de pensii facultativ ING printr-un agent.
Daca in viitor as vrea sa ma mut cum voi proceda? Trebuie sa ma prezint la un sediu al fondului? In Fieni nu exista ING. Mi s-ar parea corect ca tot agentul sa ma stearga din baza de date sau ca fondul la care ma duc sa ma preia automat. Raducu Carmen, Fieni

Raspuns:

Pentru a initia procedura de transfer la un alt fond pe pensii administrat privat, va trebui in primul rand sa semnati un nou act de aderare la fondul catre care doriti sa va transferati.

Ulterior, va trebui sa transmiteti administratorului fondului de pensii de la care doriti sa plecati o cerere de transfer care va fi insotita de copia noului act individual de aderare si de o copia a actului de identitate, cu semnatura dumneavoastra pe ea.

Participantii pot depune cereri de transfer catre un alt fond de pensii private pe tot parcursul anului. Aceste cereri vor fi procesate de catre CNPAS  (Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale) trimestrial, in cursul lunilor februarie, mai, august si noiembrie ale fiecarui an, incepand cu luna august 2008.

Totusi, trebuie retinut faptul ca, in perioada cuprinsa intre doua procesari consecutive, participantul poate semna un singur act individual de aderare si, respectiv, transmite cererea de transfer aferenta acestuia catre administratorul fondului de la care doreste sa se transfere.

In cazul in care documentele mentionate mai sus sunt completate corect si complet, CNPAS va proceda la validarea noului act de aderare, acesta fiind momentul la care se dobandeste calitatea de participant la fondul de pensii administrat privat catre care s-a solicitat transferul.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook