Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Cum afecteaza taxa de audit performantele fondurilor de pensii?

Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Fond de Pensii

AUTOR:

Mihnea Diaconu, director de vanzari la BCR Fond de Pensii

Data publicarii:

Intrebare: In ce fel afecteaza acea taxa de auditare a fondului? Am vazut ca variaza de la 1800 lei/an la 10800EUR / an. Burlan Alexandru, Bucuresti

Raspuns:

Fiecare administrator de pensii private obligatorii trebuie sa se supuna unui control de audit o data pe an. Scopul principal este de a depista de la simple greseli la eventuale fraude ce ar putea aparea.

Taxa pe care companiile de audit o percep de la administratorii fondurilor de pensii variaza in functie de notorietatea, profesionalismul si serviciile prestate de auditor, precum si de rezultatul negocierilor intre cele doua parti.

Ca si impact financiar, costul auditului este suportat in mod egal de toti cei care adera la fondului respectiv. Tinand cont ca numarul minim acceptat de participanti pentru un fond este de 50.000 atunci, in cazul in care costul auditului este de 10.800 euro pe an, fiecare participant la schema va avea de suportat cel mult 0,21 euro anual.

De asemenea, in cazul in care costul total al auditului scade la 1.080 euro pe an, fiecare participant va plati 0,03 euro pe an, cu 0,18 euro mai putin decat in exemplul anterior.

Opinii recente

de Dinca Adrian

"Am avut o experienta de cosmar la Banca transilvania, incompetenta si neatentia au fost de vina,Am vandut o casa si banii nu nu ..."

Facebook