Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Se poate face credit pe firma pentru a infiinta o noua companie?

Ionut Costache, regional sales coordinator la Departamentul IMM din Raiffeisen Bank

AUTOR:

Ionut Costache, regional sales coordinator la Departamentul IMM din Raiffeisen Bank

Data publicarii:

Intrebare:

Buna ziua!
Am o firma, contract de mandat cu Loteria Romana ..adica in fiecare luna ne da un comision, vindem cartele, si mai multe chestii pe care le facem. Cum as putea sa iau un imprumut avantajos pentru nevoi personale, pentru investite, daca as vrea sa deschid o afacere nu neaparat acelasi obiect de activitate. Se poate? Firma e infiintata de 4 ani, deci are vechime! Va multumesc anticipat!

Benescu Petru, Braila

Raspuns:

In general creditele acordate societatilor comerciale vizeaza dezvoltarea si consolidarea afacerii deja existente. Fondurile obtinute pot fi folosite in scopul asigurarii unei linii de credit pentru nevoile curente ale firmei, pentru cumpararea de utilaje sau imobile sau in vederea asigurarii capitalului de lucru.

Exista insa si credite de nevoi nenominalizate pentru societati, in care banca nu cere o justificare pentru utilizarea sumelor primite, clientul putand folosi banii in orice scopuri. Sumele care se pot imprumuta in acest fel sunt insa mai reduse. La Raiffeisen Bank, valoarea unui credit de nevoi personale pentru IMM este de cel mult 70.000 lei, fara a depasi 10% din cifra de afaceri a companiei. Perioada de creditare este de 2 ani, rambursarea fiind facuta in rata lunare egale. Creditul se acorda fara garantii materiale si nu este necesara existenta unei relatii anterioare cu banca.

Opinii recente

de Adrian Boangher

"Am depus dosarul in aprilie si aproape este finalizat. - toate costurile mi-au fost comunicate de la inceput. - timpul de asteptare a fost unul ..."

Facebook