Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

(P) Admiral Markets este primul broker care ofera Conturi in Aur investitorilor

Autor: Admiral Markets |

Publicat in: Investitii

 

Admiral Markets, companie licentiata in Uniunea Europeana pentru derularea activitatilor de investitii si brokeraj pe pietele financiare globale, lanseaza, in premiera pe piata de profil din Romania, Contul in Aur, care permite tuturor investitorilor sa-si pastreze fondurile in aur de puritate 0.995.

Aurul este principala componenta a Rezervelor Bancilor Centrale, astfel Conturile in Unitati de Aur reprezinta o oportunitate considerabila pentru orice investitor, putand astfel sa isi protejeze fondurile de devalorizarea valutelor si sa obtina profit pe termen lung din cresterea pretului celui mai pretios metal.

Contul in Aur este disponibil pentru toti investitorii rezidenti in Uniunea Europeana si poate fi utilizat pentru tranzactionare in orice piata disponibila, fara conditii sau restrictii. Toti parametrii contului (balanta, profit/pierdere, marja) vor fi calculati in unitati de aur in timp real iar alimentarile si retragerile se vor efectua prin intermediul unui cont intr-una din monedele acceptate (euro, dolari sau lei).In timp ce pietele financiare au suferit de volatilitate excesiva si miscari imprevizibile iar valutele si-au pierdut continuu puterea de cumparare, aurul si-a continuat trendul ascendent, cotatia castigand aproape 500% incepand cu anul 2000, ce reprezinta o medie anuala de aproape 50%.

Aurul nu poate fi printat ca banii de hartie, nu poate fi multiplicat, reprezentand singurii bani reali dupa ce s-a renuntat la politica standardului in aur la inceputul anilor 70, cotatia dolarului fiind fixata atunci la 35$/uncie. Acum, dupa 40 de ani de libera fluctuatie, pretul aurului a ajuns la 1400$/uncie, iar puterea de cumparare a dolarului a scazut cu 90%.

Spre exemplu, daca o persoana ar fi avut in urma cu 5 ani un depozit de 1000 USD, echivalentul a 2,44 uncii, aceeasi cantitate ar valora in prezent de aproape 3 ori mai mult, fara ca aceasta sa fi  efectuat nici o tranzactie in pietele financiare.

Conturile in Aur sunt denominate in Unitati de Aur, ce sunt cotate de Admiral Markets in platforma MetaTrader 4 ca XAUUSD. XAU este simbolul international in finante al elementului chimic Au (Aurum). XAU/USD este o pereche valutara sintetica cotata in timp real ca 1/1000 din cotatia Aurului, ce reprezinta pretul unei uncii. O unitate de Aur reprezinta a mia parte din pretul unei uncii, astfel depozitul se transforma in unitati de aur disponibile pentru tranzactionare.

Sa urmarim un exemplu de tranzactie pe EurUsd cu Unitati de Aur:

•    Ati alimentat Contul in Aur cu 500$. La receptionarea fondurilor presupunem ca Aurul este cotat la 950.00$ in MetaTrader4, de aceea cotatia sintetica XAUUSD este 0.9500. Asadar, Contul dvs. in Aur va fi creditat cu 500/0.9500=526.32 unitati Aur.
•     Marja Contului este, de ex. 0.5% sau levier 1:200
•    La 06.05 gmt decideti sa cumparati 0.1 loturi EurUsd la 1.3893. Valoarea contractului este 10.000x1.3893=13893$, dar pe baza efectului de levier aveti nevoie de un colateral de 13893/200=69.47$. Daca de exemplu XAUUSD este 0.9550, marja dvs. pentru 0.1 lot EurUsd va fi calculata astfel: 69.47/0.9550=72.74 Unitati Aur.
•    Pretul pe tick (pip) pentru 0.1 lot eurUsd ramane 1$ permanent, de aceea tick-ul in unitati Aur va fi calculat continuu ca 1$/XAUUSD
•    Fluctuatiile intraday au fost puternice si ati inchis pozitia la 1.3986 castigand 1.3986-1.3893=0.0093 (93 pips sau 93$). In momentul inchiderii rata XAUUSD era 0.9600, astfel ca profitul final este 93/0.9600=96.88 Unitati Aur. Astfel, balanta dupa inchiderea pozitiei a devenit 526.32+96.88=623.20 Unitati Aur.
•    Cum cotatia XAUUSD a crescut de la 0.9500 la 0.9600, mai aveti un profit pentru ca depozitul dvs. (526 unitati Aur) este reevaluat de la 500$ la 525.32x0.9600=505.27 USD
•    In final, decideti sa retrageti 100 unitati aur din cont. In timp ce completati cererea de retragere puteti monitoriza pretul curent XAUUSD si alte cotatii in tabloul de cotatii intern (internal Quote Board) si cotatia este 0.9630. Ati ales USD ca si valuta de plata, de aceea Admiral Markets va trimite in contul dvs. 100x0.9630=96.3USD

Oricine este binevenit sa acceseze Biroul Traderului si sa deschida un Cont in Aur in 5 minute! Daca aveti deja un cont in valuta la Admiral Markets, puteti deschide un Cont in Aur blank si apoi sa-l alimentati din contul in valuta prin Transfer Intern din sectiunea Operatiuni Monetare, instant si fara nici un cost.

Daca doriti sa testati Conturile in Aur, sunteti liberi sa deschideti oricate conturi demo doriti prin Biroul Traderului sau direct din platforma MetaTrader4. Imediat ce ati instalat terminalul, rulati programul si alegeti la Tipul Contului (Account Type): StandardXAU in File/Open an Account. Daca aveti deja platforma MetaTrader 4 de la Admiral Markets instalata, va trebui sa descarcati noua versiune de pe site, conturile in aur fiind disponibile in ultima versiune. Dupa ce ati instalat platforma, urmati procedura descrisa mai sus.

Alte articole din Investitii

Investitii

An record pentru BVB, insa departe de pietele din regiune

Anul 2017 este cel al recordurilor pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). De la numarul de IPO-uri, la capitalizarea bursiera si volum zilnic de tranzactionare, ar putea fi considerat cel mai bun an din ultimii 10. Insa, comparativ cu Polonia, spre exemplu, Bursa din Bucuresti este la ani lumina distanta. Citeste mai mult

Avertisment ASF! Cat de riscante sunt tranzactiile pe criptomonede?

Discutiile referitoare la investitiile in criptomonede, sau in instrumente derivate din acestea, au dominat lumea financiara in ultima perioada, inclusiv piata din Romania. In acest context, Autoritatea de Supraveghere Financiara a emis o avertizare catre consumatori cu privire la riscurile pe care astfel de operatiuni le implica. Citeste mai mult

Opinii recente

de Lucian Anonim

"Am avut o experienta foarte placuta cu creditul ipotecar de la ING. Dupa 2 experiente neplacute cu alte doua banci: BCR banca la care ..."

Facebook