Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

  • Sfatul expertului

Angajatii platesc contributii la stat si din activitatea de PFA?

Print Get a PDF version of this webpagePDF
-A +A
Irina Nutescu

AUTOR:

Irina Nutescu
consultant la PricewaterhouseCoopers Romania

Data publicarii:

Intrebare: Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu OUG 58/2010. Daca am serviciu cu carte de munca mai trebuie sa platesc la sanatate si pe PFA? Am inteles ca la pensii si somaj da dar la sanatate nu stiu sigur.
Neacsu Marian, Bucuresti

Raspuns: Conform art. 3 alin. 2) din HG 791/ 2010 persoanele care realizeaza, pe langa veniturile de natura salariala, si venituri de natura profesionala cu caracter repetitiv (lunar, trimestrial sau semestrial) datoreaza contributii individuale si pentru veniturile de natura profesionala.

Acelasi act normativ defineste la art. 3 alin 1) contributiile individuale ca fiind "contributiile individuale de asigurari sociale, de asigurari de somaj si de asigurari sociale pentru sanatate".

In cazul dumneavoastra specific, avand in vedere ca obtineti venituri salariale (conform unui contract individual de munca) si realizati venituri de natura profesionala (prin intermediul unei PFA), veti datora contributii individuale, inclusiv asigurari sociale de sanatate. Aceasta presupunand ca veniturile profesionale sunt realizate in mod repetitiv, si nu ocazional.


 

Pune si tu o intrebare!

Daca ai nelamuriri fata de un produs
financiar sau doresti sa afli mai
multe informatii financiare despre un anumit subiect, expertii Conso
iti vor raspunde.


Pune intrebare


  • Cauti un credit?
  • Vrei sa economisesti?
  • Vocea clientului
Raiffeisen Banca pentru Locuinte Economisire-Creditare

"Am incheiat un contract de economisire-creditare acum 5 ani, fiind convinsa de care functionara de la Raiffeisen ca este cel mai bun plan ..."

Monica Dit (Constanta)