Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Firmele mici primesc sprijin de la stat pentru digitalizare

Autor: Conso |

Publicat in: IMM

 

Firmele mici si mijlocii din Romania vor putea beneficia de ajutor de la stat pentru digitalizarea afacerii. Programul, anuntat de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, consta in acordarea unui voucher in valoare de 3.000 de euro in acest scop.

“Firmele vor putea, cu aceste vouchere, sa isi dezvolte capacitatile in zona digitala – de la analiza asupra modului in care isi organizeaza in interior activitatea, la promovarea site-urilor, achizitii de semnaturi electronice sau softuri”, a explicat ministrul Radu Oprea.
 

Potrivit acestuia, digitalizarea nu mai inseamna doar tendinta, ci a devenit o necesitate pentru companiile care vor sa ramana in piata.
 

In prima faza, este vorba de un program pilot, care va fi dezvoltat pe fonduri europene, si consta intr-o alocatie financiara nerambursabila, sub forma de voucher, astfel incat decontarile sa fie foarte simple.
 
Firmele vor putea folosi banii pentru a face o analiza asupra dezvoltarii capacitatilor digitale ale companiei, pentru a isi dezvolta un site performant (in prezent doar 27% dintre IMM-uri au un site de prezentare), pentru a a investi in softuri sau in hard-uri, pentru a achizitiona semnatura electronica sau orice alte dispozitive care ar putea sa ajute IMM-urile sa fie mai competitive din acest punct de vedere.
 
Potrivit ministrului, ghidul de aplicare este in lucru si ar putea sa fie publicat la mijlocul acestei veri, in maximum 2 luni. De asemenea, el estimeaza ca se vor acorda peste 10.000 de astfel de vouchere.

Alte articole din IMM

IMM

Cresterea dobanzilor urca semnificativ neperformanta firmelor

Rata de neperformanta a creditelor acordate companiilor s-a redus, in ultimul an, cu patru puncte procentuale, la 15,8%. Insa, o crestere a dobanzilor de doua puncte procentuale ar putea duce la o revenire a acestei rate la 18,7%, reiese din Raportul asupra stabilitatii financiare publicat de BNR. Citeste mai mult

Proceduri simplificate de acordare a garantiilor la programul Start-Up Nation

FNGCIMM a anuntat ca va simplifica procedurile de acordare a garantiilor pentru solicitantii din cadrul programului Start-Up Nation. Astfel, pentru solicitarile de garantii pentru care nu se solicita contragarantarea, Certificatul de Atestare Fiscala va trebui sa fie in termenul de valabilitate la data aprobarii finantarii de catre banca. Citeste mai mult

Opinii recente

de Patricia Radulescu

"Din seria cum sa platesti TU banca pentru un produs de economisire a propriilor bani. Un produs foarte prost gestionat, dezamagitor cu totul. ..."

Facebook