top banner

Confederatiile patronale vin cu solutii proprii anticriza

23 Iulie 2010 | Autor: Ramona Iluca

Asociatia Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) s-a saturat ca diversi indivizi sa se lanseze la televiziuni cu diferite propuneri pentru relansarea economica si a decis sa inainteze Guvernului un set propriu de masuri anticriza.
Reprezentantii ACPR considera ca singurul program anti-criza viabil pe care Romania il are la momentul actual este scrisoarea catre FMI. Pornind de la premisa ca tara este inca in plina criza, fapt confirmat de faptul ca PIB nu da semne de crestere, acestia au gandit un program propriu de masuri anticriza.
In urma unei dezbateri cu celelalte patronate, ACPR va inainta Guvernului o lista de masuri anticriza care prevad mai ales reluarea procesului investitional.
Programe regionale, nu nationale
“Fiecare regiune are o serie de particularitati de dezvoltare economica si de aceea cerem Guvernului sa avem si programe regionale anticriza, nu doar unul national”, a declarat Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al ACPR.
Pe langa asta, reprezentantii ACPR considera ca este vitala organizarea unei celule anticriza. “Nu putem sta la nesfarsit sa asteptam o crestere economica care nu va veni singura, iar statul s-a obisnuit ca mediul privat sa salveze Romania”, a explicat Agathon.
Avand in vedere ca peste 75% din intreprinzatorii din Romania sunt puternic marcati de criza, reprezentantii ACPR considera ca mediul privat are nevoie de masuri imediate.
Masuri propuse
O prima masura propusa de ACPR este eliminarea impozitului minim pentru IMM. Desi premierul Emil Boc a declarat ca acest impozit va fi eliminat din toamna acestui an, reprezentantii ACPR considera ca aceasta masura trebuie aplicata imediat.
Accelerarea absorbtiei de fonduri europene este o alta masura care ar trebui implementata pentru revigorarea mediului privat din Romania, iar schemele de ajutor de stat ar trebui sa fie modificate astfel incat sa poata fi accesate si pentru proiecte de 20.000 de euro si 10 locuri de munca, conform reprezentantilor ACPR.
Acestia considera ca statul ar trebui sa sprijine crearea de noi firme. Desi exista deja un program de start-up functional, acesta are nevoie de fonduri de aproximativ 100 milioane lei pentru crearea a 10 milioane de firme.
ACPR a inclus in masurile anticriza si concesionarea proiectelor de infrastructura si extinderea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

IMM

Alte Articole

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

01 Noi 2021 | IMM
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

01 Sep 2020 | IMM
Alternative de finantare pentru companiile mici

Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iul 2020 | IMM
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Apr 2020 | IMM

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul