Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

6.5 De ce pot avea sume blocate pe card?

PDF Printeaza

Atunci cand folosim cardul in strainatate la hoteluri sau pentru servicii rent-a-car este posibil sa apara sume blocate pe card, care sa scada soldul disponibil. Acest lucru se produce deoarece companiile blocheaza pe card, in momentul inchirierii, o suma estimativ  egala cu valoarea serviciilor achizitionate. In acest fel, ele se asigura ca vor avea de unde sa-si incaseze banii.

Daca insa la finalul perioadei de inchiriere, noi achitam serviciile cu un alt card sau cash, atunci suma blocata initial va ramane mai departe indisponibila. De aceea, este recomandat ca in astfel de situatii, plata sa se efectueze intotdeauna cu cardul folosit la rezervare.

Pentru a debloca sumele respective, persoanele aflate in aceasta situatie trebuie sa se adreseze companiilor respective, care pot solicita anularea solicitarii de blocare sau bancilor emitente, de obicei fiind nevoie de dovada ca serviciile au fost achitate cu alt card/mijloc de plata. Este posibil ca banii sa devina insa disponibili cu cateva zile intarziere.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

252 Opinii

CEC Bank

233 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Drepturile consumatorilor de crediteGhid despre drepturile consumatorilor de credite: drepturi la analiza dosarului, conditii renuntare credit, sfaturi de la ANPC privind OUG 50/2010. Ghid complet.

Facebook