Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.

Ghid

Cuprins

6.2 Ce tip de card este mai potrivit?

PDF Printeaza

Atunci cand plecam intr-o calatorie in strainatate este recomandat sa folosim cu prioritate cardul de credit, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare.

In primul rand este vorba despre perioada de gratie, care la unele carduri de credit poate ajunge si pana la 55 de zile. Astfel, putem sa ne bucuram de vacanta si de cumparaturi, iar daca achitam produsele in perioada de gratie, beneficiem de un imprumut gratuit.

De asemenea, tot mai multe carduri de credit includ diferite tipuri de asigurari, printre care se numara cele de calatorie, de viata, dar si asigurare impotriva pierderii sau a furtului bagajelor. In plus, exista carduri de credit care ofera si servicii de asistenta personala. De asemenea, in situaiia in care ne pierdem cardul sau acesta este furat, beneficiem de numerar in avans sau de inlocuirea de urgenta a cardului, in 48 de ore. Tot ce trebuie sa facem este sa ne interesam inainte de a pleca la banca emitenta care dintre serviciile de asigurari si de asistenta sunt incluse pe cardul nostru.

Un alt avantaj al cardurilor de credit este ca acestea sunt singurele care permit, de multe ori, persoanelor sa beneficize de serviciile rent-a-car sau de rezervari la hoteluri in strainatate.

Si cardurile de debit pot fi utile, mai ales atunci cand dorim sa obtinem cash de la un bancomat din afara tarii. Comisionul de retragere va fi intotdeauna mult mai mic la un card de debit decat la unul de credit.

O alta recomandare este sa plecam nu cu un card, ci doua carduri emise de banci diferite (eventual persoanele cu care calatorim sa aiba carduri emise de o alta banca). In acest fel, daca banca emitenta efectueaza lucrari de intretinere sau de imbunatatire a sistemului de carduri, ceea ce poate conduce la situatia in care un card devine nefunctional pentru o perioada de timp, nu vom fi in imposibilitatea de a achita masa la un restaurant sau pretul unui produs sau serviciu.


Vocea clientului

Cele mai comentate

BCR

267 Opinii

CEC Bank

243 Opinii

Foloseste cuprinsul pentru a naviga direct la sectiunea ghidului care te intereseaza. Te sfatuim sa citesti cu atentie informatiile din aceste pagini, pentru a intelege cat mai bine detaliile produsului sau serviciului.

Alte ghiduri:

  • Dobanda anuala efectivaGhid Dobanda anuala efectiva (DAE): ce este DAE, cum se calculeaza dobanda anuala efectiva, ce costuri sunt incluse in DAE, etc. Ghid Complet.
  • Biroul de CreditGhid Biroul de Credit: ce este Biroul de Credit, calcul scoring Biroul de Credit, dupa cate zile se raporteaza sau se sterg restantele, etc. Ghid complet pe Conso.ro
  • Drepturile consumatorilor de crediteGhid despre drepturile consumatorilor de credite: drepturi la analiza dosarului, conditii renuntare credit, sfaturi de la ANPC privind OUG 50/2010. Ghid complet.

Facebook